Свържете се с нас
0882 666660 

FiiO M15 - РЕВЮ

10.02.2020 14:52:53

FiiO M15 - РЕВЮ

FiiO M15 е водещият дигитален медиен плейър на компанията, включващ двоен AK4499EQ DAC, MQA 8x декодер и LDAC Bluetooth свързаност. Той е на цена от 2 799,00 лв. с ДДС.

Спомняме си, когато FiiO за пръв път пусна оригиналния флагман - X7, през 2015 г. По времето, когато главният изпълнителен директор на FiiO, Джеймс Чунг спомена, че X7 наистина е упражнение да видят какво могат да направят с техните познания към днешна дата и отзивите на клиентите.

Вярно е, че там имаше много изискани функции, включително пълен набор от чипове ES9018 DAC, който по това време бяха нечувани за преносимите плейъри. Това, плюс усилвателната система, Android и балансираното възпроизвеждане изглеждаха, като че ли X7 прелива от всичко, което може да искате в един плейър.

Водещ продукт

FiiO навлязоха в 2020 г. с пускането на новия им водещ плейър - M15, а ние се смеем. И не защото е смешно или лошо, или нещо друго. По-скоро заради техническият лист за M15, който не повдига въпроса какво са включили, а по-скоро какво по дяволите са изпуснали? Наборът от функции е откачено дълъг и сякаш са натъпкани 10 години мислене плюс мисленето всички останали в един дигитално-аналогов плейър.

Разбира се, цената се e покачилa oт стария X7, до 2 799,00 лв. с ДДС. Това е точно на върха на групата конкуриращи се играчи като N6ii, DX220 и Lotoo PAW 6000, така че летвата е поставена по-високо от всякога. Но все пак, просто преминете през тази M15 FiiO рецензия и кажете, че не сте впечатлени. Знаем, че ние сме.

Технически спецификации

Ще навлезем малко по-подробно в главното ревю, защото честно казано, списъкът е толкова дълъг, че бихме могли да останем тук завинаги.

DAC & Amp

Първата голяма характеристика е настройката на DAC-а и усилвателя. M15 използва двоен AKM AK4499EQ, в комбинация с фиксиран аналогов усилвател, способен до 800mW балансиран сигнал при натоварване от 32Ω. Дори еднотактов се върти малко под 500mW с подобен товар.

AKM AK4499EQ беше представен преди малко повече от 12 месеца, но предполагам, че времето на разработка на M15 вероятно означава, че FiiO са сред първите адаптатори на този нов флагмански чипсет. Някои твърдят, че това е може би най-добрият делта-сигма чипсет  направен досега, със рекордно ниски THD+N и високи S/N числа. 

Със сигурност M15 изглежда конкурентоспособен на хартия с THD+N от  <0,0004% (1kHz / 10kΩ) на изходния сигнал, и >122dB SNR (балансиран) чрез усилвателната система. Това е доста близко до DX220 AMP 1 MK II числата и има някои дебати дали DX220 също е с измерено натоварване.

Освен това, на хартия, 1-2 dB SNR е на по-висока позиция от Cayin N6ii с A01 и с малко по-добри THD+N числа за зареждане. Без съмнение, на хартия, M11 принадлежи за сравнение с тези два дигитално-аналогови плейъра.

MQA 8X

MQA вече си имат нещо с FiiO, и не е само 4X способност, която преди можеше да бъде открита в DX220, а огромен 8X разгъващ се капацитет. Това означава, че евентуално бихме могли да разгърнем MQA файл, който пристига като 24BIT/48K в пълен hi-res 24BIT/384K файл за възпроизвеждане.

XMOS XUF208

M15 обаче може да отиде и по-високо. Чипсетът XMOS вече е контролен чип XMOS XUF208, който поддържа директно 768kHz/32bit декодиране и поддръжка на DSD512. AK4499EQ по никакъв начин не се ограничава при скапана USB сцена. Числата за OTG са по-ниски, но при 384K/32BIT и DSD128.

 Samsung Exynos 7872

FiiO запази същата настройка на процесора, като при M11, Samsung Exynos 7872 за всичкия MQA и разбиване на кодек числа. Числата на RAM паметта също са непроменени при 3GB. Честно казано имаме нулеви оплаквания за това, въпреки че M11 е много по-евтин. Вече е доказано, че е изключително способен процесор и най-бързият, който сме измерили досега за всеки дигитално-аналогов плейър.

Qualcomm CSR8675 BT 

FiiO са зарязали оригиналния чипсет на Samsung от M11 и са преминали към по-висок клас Qualcomm CSR8675. Кодек поддръжката е сравнително непроменена, но с поддръжка за SBC, AAC, aptX, aptX-HD, LDAC и HWA (само за предаване). Пълната двупосочна способност е следната:

  • Предаване: SBC, aptX, aptX HD, LDAC, HWA
  • Получаване: SBC, AAC, aptX, aptX LL, aptX HH, LDAC

Вярваме, че това е топа на топа при чиповете Qualcomm BT и малко проучване ще ви каже, че това е същият чипсет, който FiiO използват за своите слушалки с шумопотискане EH3 NC, заради вградената поддръжка на NC. 

 NDK Femtosecond

FiiO също въвеждат двойна "тежкотоварна" осцилаторна система Femtosecond, която работи в съчетание с третата генерация FPGA софтуер за M15. Предполагаме, че това е първият път, в който използват този тип и марка. Това довежда M15 почти наравно с отличната 5-фемтосекундна осцилаторна система на DX220, която много харесваме.

Тези видове цифрови "часовници" обикновено намираме в настолните DAC-ове, обикновените преносими медийни плейъри, и се използват главно за контрол на трептенето.

Разопаковане

 

 

 

 

 

 

 

 

Е, това е по-хубаво изживяване от нормалното разопаковане на FiiO. Предполагаме, знаейки че ще бъде флагман, е трябвало да измислят нещо малко по-екзотично от обикновена им черна или бяла картонена опаковка.

Сега, от външната страна, освен по-големия размер от обичайните кутии на FiiО, не е нищо прекалено необичайно. Отвътре вече, наистирна се създава усещането за флагмански продукт, с помощта на много приятен дървен корпус от северноамерикански черен орех. Вътре всичко е спретнато опаковано, всъщност най-добрия дисплей на продукт, който досега сме виждали от FiiO.

Самият плейър е залепен спретнато върху горния слой защитна пяна, като комплектът за аксесоари е поставен в долната част. Това, което всички обичаме е защитният стикер на екрана. Не защото това е готина топология на вътрешността на M15, а по-скоро, защото когато го отлепите и го включите, темата зададена по подразбиране, е точно същато като стикера. Giggity!

Аксесоари

Но о, не, в линията на аксесоарите липсва нещо наистина важно - защитен калъф. Да, има протектори за екран, но нито един калъф в комплекта на този топ плейър - не е окей. Дали ще се наложи да отделим още $50 за официален калъф от FiiO? Или ще трябва да търсим еквивалент на този калъф, от други места? Поне да бяха включили обикновен силиконов калъф, докато поръчаният кожен калъф пристигне.

Като изключим това, имаме функционална гама от аксесоари и нищо по-особено. Получавате ръководство за употреба, къс коаксиален кабел за преобразуване, пинче за картата с памет и USB-C към USB-A кабел за зареждане и преход на данни.

 Дизайн


Дизайнът на M15 е едновременно необичаен и интересен. Нашата непосредствена реакция беше, че изглежда като наистина голям хибрид на M11 и по-малкия Q1 MK11 усилвател. Аналоговият потенциометър в горната част също наистина се различава от предишния подход, приложен на почти всеки друг средностатистически FiiO плейър, приближавайки го по-скоро до  моделите преносими усилватели.

Дизайнът на M15 също е по-голям и малко понатежал с 301g. Той е по-голям от M11 с няколко милиметра в ширина и във височина, и определено по-висок от DX220 и N6ii. В размерите си, обаче, не са толкова дебел, колкото тези два конкуриращи се дигитално-аналогови плейъри. Запазен е сравнително по-ниският профил на корпуса на M11, което прави захвата по-лесно управляем.

Това, което обичаме при новия дизайн на M15, е заоблената извивка от всички страни. Кантът тук е мек и с това имаме предвид, че можете да го държите в ръката си и той няма да се забива в кожата ви. 

 

 Панели

Всеки страничен панел също има лека вдлъбнатина, по две причини. Първата - това позволява по-добро сцепление и предотвратява случайно изплъзване от ръката ви. Втората е да се даде на бутоните малко разстояние за защита от случайни удари.

И има много бутони, всички от лявата страна. Освен основните контроли за възпроизвеждане има и хубав малък превключвател за деактивиране на сензорния панел, както и многофункционален бутон за менюто, който ви позволява да се гмуркате направо в опции като Bluetooth, с едно кликване.

Екран

IPS екранът е същият като панела при M11, въпреки че защитата на стъклото се е променила до Corning Gorilla Glass, което прави голяма разлика за някои. Спецификациите са непроменени при 1440×720 пиксела или 720p с 312 PPI. Приложението на новото CG Glass покритие, обаче, съответства повече на извитата тема, която FiiO гони с M15, и изглежда малко по-секси от плоския вид на M11.

Четливостта е отлична от повечето ъгли, а цветовете/шрифта на панела изглеждат наситени и доста плавни в приложение. Това не е DX220 1080P, но и животът на батерията ще трябва да бъде по-добър за това.

Аналогов потенциометър

Да, няма как да го пропуснете още при ваденето от кутията. Използването на аналогов потенциометър, заместващ традиционния ротационен диск на FiiO, обикновено разположен на страничня панел. Това вече е в съответствие с харесванията на контролите за силата на звука на Lotoo в серията PAW от DAP, въпреки че финишът е съвсем различен. FiiO е запазил ADC контрола на кривата, който са използвали и преди, при контролите за силата на звука на усилвателите - така че очакваме безупречно балансиране на канала.

Потенциометърът на M15 изглежда малко по-прибран, но и малко по-незащитен от версията Lotoo. Той е с доста по-удобен захват и е прилично устойчив на случайни удари. Заглушаването на звука при въртене всъщност е доста впечатляващо, така че се усеща много стабилно и сигурно.

FiiO са поставили малък LED пръстен около потенциометъра, който може да се управлява чрез системното меню. Изглежда са взели светодиодната система на бутона за захранване от предишните си дигитално-аналогови плейъри. Можете да дръпнете пръстена, за да излъчва пулсираща светлина, или да го оставите постоянно включен или изключен. LED пръстена също ще променя цвета си в зависимост от състоянието - например при зареждане е червена, а докато работи е синя. 

Единственото, което не ни допада, е лъскавото покритие в горната част на потенциометъра. Като че ли не изглежда на място си с останалата част от матовия черен корпус.

Опции

2.5-милиметровият TRRS вече има собствен специален изход, както и 3.5 мм TRS и 4.4 мм балансиран. 3.5 мм изход е с PO, LO & SPDIF споделно гнездо, съвместимо с дизайните на FiiO през последните няколко години. Всички те са разположени отгоре, за предпочитане далеч от USB порта, където могат да бъдат спокойно подредени за по-премиум усещане.

От долната си страна има единично гнездо за зареждане/OTG и USB-C прехвърляне на данни; и един слот за една карта памет. За съжаление, няма опцията за две карти и само 64 GB вградена памет, така че ще трябва да се запасите с по-големи карти с памет, ако искате да държите някои сериозни DSD. Имайте предвид, че има двойно повече опции за съхранение от M11 и също толкова, като на Cayin N6ii и DX220.

Разбираме, че натискът за по-голяма памет в дигитално-аналоговите плейъри, в последно време, не е от голямо значение за производителите, вследствие на появата на безжичните стрийминг услуги.

Батерия

Батерията в M15 е огромна 7490mAh 3.8V литиево-полимерна батерия. Това е по-голямо от 7000mAh литиево-полимерната батерия във флагмана N8 от Cayin, и все пак M15 е по-лекият и по-тънък от двата плейъра. Това е впечатляващ вътрешен дизайн.

Производителността на батерията, на хартия, е около 15 часа небалансирано слушане, при натоварвания до 32Ω, използвайки MP3 44.1k 156 BIT песни и предполагаме, че LCD екранът е изключен. Това е по-добре от DX220 и N8 и малко по-напред от N6ii с 1-2 часа. Като се има предвид размерът на батерията, бихме казали, че имплементацията на двойния DAC, тежката топология на чипсетите и усилвателя са доста интензивни.

M15 се зарежда бързо, но все още говорим за около 3 часа до пълно зареждане. Това не е бавно, това е просто огромна батерия за зареждане.

Android 

Не трябва да се изненадваме, но всъщност сме. FiiO все още използват Android 7 без Google Play и Play услугите за M15. Наистина ни се иска да се насочат към Android 8 и по-нататък, тъй като в крайна сметка това е водещ дигитално-аналогов плейър и трябва да издържа теста на времето.

Когато iBasso за първи път направиха това с DX200 преди няколко години, изпаднахме в паника, защото нямахме никаква представа за APK Pure and Cool APK. Сега, след като вече знаем, не сме толкова притеснени, но все още има проблем, при който някои приложения наистина се нуждаят от Google Play, за да работят - като HifiCast, който често може да се използва за DLNA (Digital Living Network Alliance).

Така че, операционната система има своите ограничения, но все още можете да получите достъп до повечето DLNA и стрийминг приложения чрез APK Pure и собствения магазин за приложения на FiiO. Приложението на FiiO за музика също идва със своите плюсове  минуси, и бих го оценил близо до HiBy Music по отношение на лекота на използване, но все още липсва това убийствено DSP приложение като MSEB.

 

Операционна система

Изпълнението на операционната система обаче е съвсем различна история.
Направихме някои първоначални Antutu тестове, направо от кутията -  и о, леле, този дигитално-аналогов плейър си е бърз. Ако скачате от M11 или M11 Pro, това не е шок, тъй като получавате точно същото преживяване.

FiiO също така е позволил доста голям обхват на процесора на M15 от 449Mhz до 1976Mhz. Много повече от DX220 или N6ii. Ако досега сте си играли с DX220 и N6ii, това е съвсем нов свят на скорост. Lotoo PAW 6000 е субективно по-бърз, но тогава не е Android и е много по-ограничен в амбицията си за операционна система.

 

Първоначални звукови впечатления

(Първоначалните импресии бяха направени с помощта на Khan на Noble Audio с Effect Audio Code 51, Solaris/Solstice на Campfire Audio)

Шум

На първо място - шум. FiiO направи голяма работа от двете си настройки на нивото на мощност специално за чувствителни и взискателни настройвания. Просто се чудим, дали това не е старата Turbo опция, ребрандирана. Все още е логично и по-разумно обяснение.

Както и да е, това, което трябва да знаете е, че извън кутията M15 е тих, по-тих от M11, но не толкова тих, колкото Lotoo PAW Gold Touch или 6000. Използвайки Solstice, което е персонализирана Andromeda, наистина почутвахме по-ниски нива на шум.

Със Solaris съскането беше лесно откриваемо при ниска сила на звука, дори и при използване на небалансиран изход. Така че, не е съвсем изчистен, но определено устройството е по-тихото от M11. Преминавайки към Noble Audio Khan, фонът вече беше изцяло изчистен.

Настройване

От първоначалните ни впечатления, FiiO не са се отклонили много от цялостната настройка на M11. Те обаче са го усъвършенствали неизмеримо и някои от малките неща, които, може би, ни дразнеха при M11, са разгледани прекрасно при M15.

Първият е общият тон, който получавахме с Khan, а със Solstice е по-приятно и усъвършенствано, с приятен скок в резолюцията и динамичния диапазон. Определено се вглеждаме много повече в микро-детайлите при презентацията на M15, така че пространствените звуци и фините удари на бас китарата са много по-осеземи от при M11.

M11 също е с по-остър нюанс на високите тонове, по-силни и странни хармонии и горен среден диапазон, който би могъл неудобно да доминира. M15 е много по-равен и плътен през средите.

Вокалите са също толкова издадени в M15, но са малко по-естествено звучащи и също така доставят малко повече плътност. Требъла на M15 не звучи толкова крехко, така че ударните инструменти звучат по-точно при M15.

В момента това е главното при M15. Той е по-естествено звучащ DAP (дигитално-аналогов плейър) от M11 с по-рафинирани високи, по-равен и плътен инструментален тембър, и много по-добър динамичен диапазон.

Много може да се говори по отношение на новия флагмански DAP, M15 на FiiO. Списъкът с функции е невероятно дълъг и интригуващ. 

Качеството на звука обаче е категоричен скок от M11, но все пак е това, което бихме класифицирали като своеобразен FiiO звук. Това, плюс все още най-бързата Android DAP OS на пазара до днес (заедно с M11).


Източник: www.headfonics.com

 

 

Коментари

22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||'
22.01.2021 555*DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(99)||CHR(99)||CHR(99),15)
22.01.2021 bAbYv2P9')) OR 532=(SELECT 532 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 rXICoCzU') OR 400=(SELECT 400 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 R8sjnOI4' OR 574=(SELECT 574 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 -1)) OR 589=(SELECT 589 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 -5) OR 475=(SELECT 475 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 -5 OR 685=(SELECT 685 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 TEtYqEmM'; waitfor delay '0:0:15' --
22.01.2021 1 waitfor delay '0:0:15' --
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 (select(0)from(select(sleep(15)))v)/*'+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+'"+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+"*/
22.01.2021 0"XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR"Z
22.01.2021 0'XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR'Z
22.01.2021 -1 OR 2+427-427-1=0+0+0+1 --
22.01.2021 wTDUbMN7
21.01.2021 555
21.01.2021 555
21.01.2021 555

Остави коментар

Рецензии

Рецензии

FiiO M15 - РЕВЮ

FiiO M15 - РЕВЮ

FiiO M15 е водещият дигитален медиен плейър на компанията, включващ двоен AK4499EQ DAC, MQA 8x декодер и LDAC Bluetooth свързаност. Той е на цена от 2 799, FiiO M15 е водещият дигитален медиен плейър на компанията, включващ двоен AK4499EQ DAC, MQA 8x декодер и LDAC Bluetooth свързаност. Той е на цена от 2 799, 2020-02-24T18:59:20+02:00 FiiO M15 - РЕВЮ

<p class="text-alignjustify"><em>FiiO M15 е водещият дигитален медиен плейър на компанията, включващ двоен AK4499EQ DAC, MQA 8x декодер и LDAC Bluetooth свързаност. Той е на цена от 2&nbsp;799,00 лв. с ДДС.</em></p> <p class="text-alignjustify">Спомняме си, когато FiiO за пръв път пусна оригиналния флагман - X7, през 2015 г. По времето, когато главният изпълнителен директор на FiiO, Джеймс Чунг спомена, че X7 наистина е упражнение да видят какво могат да направят с техните познания към днешна дата и отзивите на клиентите.</p> <p class="text-alignjustify">Вярно е, че там имаше много изискани функции, включително пълен набор от чипове ES9018 DAC, който по това време бяха нечувани за преносимите плейъри. Това, плюс усилвателната система, Android и балансираното възпроизвеждане изглеждаха, като че ли X7 прелива от всичко, което може да искате в един плейър.</p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Водещ продукт</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">FiiO навлязоха в 2020 г. с пускането на новия им водещ плейър - M15, а ние се смеем. И не защото е смешно или лошо, или нещо друго. По-скоро заради техническият лист за M15, който не повдига въпроса какво са включили, а по-скоро какво по дяволите са изпуснали? Наборът от функции е откачено дълъг и сякаш са натъпкани 10 години мислене плюс мисленето всички останали в един дигитално-аналогов плейър.</p> <p class="text-alignjustify">Разбира се, цената се e покачилa oт стария X7,&nbsp;до 2&nbsp;799,00 лв. с ДДС. Това е точно на върха на групата конкуриращи се играчи като N6ii, DX220 и Lotoo PAW 6000, така че летвата е поставена по-високо от всякога. Но все пак, просто преминете през тази M15 FiiO рецензия и кажете, че не сте впечатлени. Знаем, че ние сме.</p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Технически спецификации</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">Ще навлезем малко по-подробно в главното ревю, защото честно казано, списъкът е толкова дълъг, че бихме могли да останем тук завинаги.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>DAC &amp; Amp</strong></p> <p class="text-alignjustify">Първата голяма характеристика е настройката на DAC-а и усилвателя. M15 използва двоен AKM AK4499EQ, в комбинация с фиксиран аналогов усилвател, способен до 800mW балансиран сигнал при натоварване от <img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/akm.jpg" alt="" width="478" height="287" />32&Omega;. Дори еднотактов се върти малко под 500mW с подобен товар.</p> <p class="text-alignjustify">AKM AK4499EQ беше представен преди малко повече от 12 месеца, но предполагам, че времето на разработка на M15 вероятно означава, че FiiO са сред първите адаптатори на този нов флагмански чипсет. Някои твърдят, че това е може би най-добрият делта-сигма&nbsp;чипсет&nbsp; направен досега, със рекордно ниски THD+N и високи S/N числа.&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">Със сигурност M15 изглежда конкурентоспособен на хартия с THD+N от&nbsp; <0,0004% (1kHz / 10k&Omega;) на изходния сигнал, и &gt;122dB SNR (балансиран) чрез усилвателната система. Това е доста близко до DX220 AMP 1 MK II числата и има някои дебати дали DX220 също е с измерено натоварване.</p> <p>Освен това, на хартия, 1-2 dB SNR е на по-висока позиция от Cayin N6ii с A01 и с малко по-добри THD+N числа за зареждане. Без съмнение, на хартия, <a href="https://kirov-high-end.bg/product/fiio-m11-hi-res-portable-player">M11&nbsp;</a>принадлежи за сравнение с тези два дигитално-аналогови плейъра.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>MQA 8X</strong></p> <p class="text-alignjustify">MQA вече си имат нещо с FiiO, и не е само 4X способност, която преди можеше да бъде открита в DX220, а огромен 8X разгъващ се капацитет. Това означава, че евентуално бихме могли да разгърнем MQA файл, който пристига като 24BIT/48K в пълен hi-res 24BIT/384K файл за възпроизвеждане.</p> <p><strong>XMOS XUF208</strong><img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/xmos.jpg" alt="" width="479" height="332" /></p> <p class="text-alignjustify">M15 обаче може да отиде и по-високо. Чипсетът XMOS вече е контролен чип XMOS XUF208, който поддържа директно 768kHz/32bit декодиране и поддръжка на DSD512. AK4499EQ по никакъв начин не се ограничава при скапана USB сцена. Числата за OTG са по-ниски, но при 384K/32BIT и DSD128.</p> <p>&nbsp;<strong>Samsung Exynos 7872</strong></p> <p class="text-alignjustify">FiiO запази същата настройка на процесора, като при M11, Samsung Exynos 7872 за всичкия MQA и разбиване на кодек числа. Числата на RAM паметта също са непроменени при 3GB. Честно казано имаме нулеви оплаквания за това, въпреки че M11 е много по-евтин. Вече е доказано, че е изключително способен процесор и най-бързият, който сме измерили досега за всеки дигитално-аналогов плейър.</p> <p><strong>Qualcomm CSR8675 BT&nbsp;</strong><img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/bluetooth.jpg" alt="" width="478" height="383" /></p> <p class="text-alignjustify">FiiO са зарязали оригиналния чипсет на Samsung от M11 и са преминали към по-висок клас Qualcomm CSR8675. Кодек поддръжката е сравнително непроменена, но с поддръжка за SBC, AAC, aptX, aptX-HD, LDAC и HWA (само за предаване). Пълната двупосочна способност е следната:</p> <ul> <li>Предаване: SBC, aptX, aptX HD, LDAC, HWA</li> <li>Получаване: SBC, AAC, aptX, aptX LL, aptX HH, LDAC</li> </ul> <p class="text-alignjustify">Вярваме, че това е топа на топа при чиповете Qualcomm BT и малко проучване ще ви каже, че това е същият чипсет, който FiiO използват за своите слушалки с шумопотискане EH3 NC, заради вградената поддръжка на NC.&nbsp;</p> <p>&nbsp;<strong>NDK Femtosecond</strong></p> <p class="text-alignjustify">FiiO също въвеждат двойна "тежкотоварна" осцилаторна система Femtosecond, която работи в съчетание с третата генерация FPGA софтуер за M15. Предполагаме, че това е първият път, в който използват този тип и марка. Това довежда M15 почти наравно с отличната 5-фемтосекундна осцилаторна система на DX220, която много харесваме.</p> <p>Тези видове цифрови "часовници" обикновено намираме в настолните DAC-ове, обикновените преносими медийни плейъри, и се използват главно за контрол на трептенето.</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Разопаковане</strong></span></p> <p><img class="alignleft" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/dscf2725-1-1.jpg" alt="" width="389" height="303" /><img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/dscf2726-1.jpg" alt="" width="396" height="307" /></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">Е, това е по-хубаво изживяване от нормалното разопаковане на FiiO. Предполагаме, знаейки че ще бъде флагман, е трябвало да измислят нещо малко по-екзотично от обикновена им черна или бяла картонена опаковка.</p> <p class="text-alignjustify">Сега, от външната страна, освен по-големия размер от обичайните кутии на FiiО, не е нищо прекалено необичайно. Отвътре вече, наистирна се създава усещането за флагмански продукт, с помощта на много приятен дървен&nbsp;корпус от северноамерикански черен орех. Вътре всичко е спретнато опаковано, всъщност най-добрия дисплей на продукт, който досега сме виждали от FiiO.</p> <p class="text-alignjustify">Самият плейър е залепен спретнато върху горния слой защитна пяна, като комплектът за аксесоари е поставен в долната част. Това, което всички обичаме е защитният стикер на екрана. Не защото това е готина топология на вътрешността на M15, а по-скоро, защото когато го отлепите и го включите, темата зададена по подразбиране, е точно същато като стикера. <em>Giggity!</em></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Аксесоари<img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/dscf2728-1.jpg" alt="" width="533" height="361" /></strong></span></p> <p class="text-alignjustify">Но о, не, в линията на аксесоарите липсва нещо наистина важно - защитен калъф. Да, има протектори за екран, но нито един калъф в комплекта на този топ плейър - не е окей. Дали ще се наложи да отделим още&nbsp;$50 за официален калъф от FiiO? Или ще трябва да търсим еквивалент на този калъф, от други места? Поне да бяха включили обикновен силиконов калъф, докато поръчаният кожен калъф пристигне.</p> <p class="text-alignjustify">Като изключим това, имаме функционална гама от аксесоари и нищо по-особено. Получавате ръководство за употреба, къс коаксиален кабел за преобразуване, пинче за картата с памет и USB-C към USB-A кабел за зареждане и преход на данни.</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;<span style="font-size: 12pt;"><strong>Дизайн</strong></span></p> <p><img class="alignleft" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/rapallo_fiio_m15_01.jpg" alt="" width="448" height="448" /><br />Дизайнът на M15 е едновременно необичаен и интересен. Нашата непосредствена реакция беше, че изглежда като наистина голям хибрид на M11 и по-малкия Q1 MK11 усилвател. Аналоговият потенциометър в горната част също наистина се различава от предишния подход, приложен на почти всеки друг средностатистически FiiO плейър, приближавайки го по-скоро до&nbsp; моделите преносими усилватели.</p> <p class="text-alignjustify">Дизайнът на M15 също е по-голям и малко понатежал с 301g. Той е по-голям от M11 с няколко милиметра в ширина и във височина, и определено по-висок от DX220 и N6ii. В размерите си, обаче, не са толкова дебел, колкото тези два конкуриращи се дигитално-аналогови плейъри. Запазен е сравнително по-ниският профил на корпуса на M11, което прави захвата по-лесно управляем.</p> <p class="text-alignjustify">Това, което обичаме при новия дизайн на M15, е заоблената извивка от всички страни. Кантът тук е мек и с това имаме предвид, че можете да го държите в ръката си и той няма да се забива в кожата ви.&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;<span style="font-size: 12pt;"><strong>Панели</strong></span></p> <p><img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/dscf2747-1.jpg" alt="" width="483" height="453" /></p> <p class="text-alignjustify">Всеки страничен панел също има лека вдлъбнатина, по две причини. Първата - това позволява по-добро сцепление и предотвратява случайно изплъзване от ръката ви. Втората е да се даде на бутоните малко разстояние за защита от случайни удари.</p> <p class="text-alignjustify">И има много бутони, всички от лявата страна. Освен основните контроли за възпроизвеждане има и хубав малък превключвател за деактивиране на сензорния панел, както и многофункционален бутон за менюто, който ви позволява да се гмуркате направо в опции като Bluetooth, с едно кликване.</p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Екран</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">IPS екранът е същият като панела при M11, въпреки че защитата на стъклото се е променила до Corning Gorilla Glass, което прави голяма разлика за някои. Спецификациите са непроменени при 1440&times;720 пиксела или 720p с 312 PPI. Приложението на новото CG Glass покритие, обаче, съответства повече на извитата тема, която FiiO гони с M15, и изглежда малко по-секси от плоския вид на M11.</p> <p class="text-alignjustify">Четливостта е отлична от повечето ъгли, а цветовете/шрифта на панела изглеждат наситени и доста плавни в приложение. Това не е DX220 1080P, но и животът на батерията ще трябва да бъде по-добър за това.</p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Аналогов потенциометър</strong></span></p> <p><strong><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/dscf2734-1.jpg" alt="" /></strong></p> <p class="text-alignjustify">Да, няма как да го пропуснете още при ваденето от кутията. Използването на аналогов потенциометър, заместващ традиционния ротационен диск на FiiO, обикновено разположен на страничня панел. Това вече е в съответствие с харесванията на контролите за силата на звука на Lotoo в серията PAW от DAP, въпреки че финишът е съвсем различен. FiiO е запазил ADC контрола на кривата, който са използвали и преди, при контролите за силата на звука на усилвателите - така че очакваме безупречно балансиране на канала.</p> <p class="text-alignjustify">Потенциометърът на M15 изглежда малко по-прибран, но и малко по-незащитен от версията Lotoo. Той е с доста по-удобен захват и е прилично устойчив на случайни удари. Заглушаването на звука при въртене всъщност е доста впечатляващо, така че се усеща много стабилно и сигурно.</p> <p class="text-alignjustify">FiiO са поставили малък LED пръстен около потенциометъра, който може да се управлява чрез системното меню. Изглежда са взели светодиодната система на бутона за захранване от предишните си дигитално-аналогови плейъри. Можете да дръпнете пръстена, за да излъчва пулсираща светлина, или да го оставите постоянно включен или изключен. LED пръстена също ще променя цвета си в зависимост от състоянието - например при зареждане е червена, а докато работи е синя.&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">Единственото, което не ни допада, е лъскавото покритие в горната част на потенциометъра. Като че ли не изглежда на място си с останалата част от матовия черен корпус.<strong><br /></strong></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Опции</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 11pt;">2.5-милиметровият TRRS вече има собствен специален изход, както и 3.5 мм TRS и 4.4 мм балансиран. 3.5 мм изход е с PO, LO &amp; SPDIF споделно гнездо, съвместимо с дизайните на FiiO през последните няколко години. Всички те са разположени отгоре, за предпочитане далеч от USB порта, където могат да бъдат спокойно подредени за по-премиум усещане.</span></p> <p><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/dscf2735-1.jpg" alt="" /></p> <p class="text-alignjustify">От долната си страна има единично гнездо за зареждане/OTG и USB-C прехвърляне на данни; и един слот за една карта памет. За съжаление, няма опцията за две карти и само 64 GB вградена памет, така че ще трябва да се запасите с по-големи карти с памет, ако искате да държите някои сериозни DSD. Имайте предвид, че има двойно повече&nbsp;опции за съхранение от M11 и също толкова, като на Cayin N6ii и DX220.</p> <p class="text-alignjustify">Разбираме, че натискът за по-голяма памет в дигитално-аналоговите плейъри, в последно време, не е от голямо значение за производителите, вследствие на появата на безжичните стрийминг услуги.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Батерия</strong></p> <p class="text-alignjustify">Батерията в M15 е огромна 7490mAh 3.8V литиево-полимерна батерия. Това е по-голямо от 7000mAh литиево-полимерната батерия във флагмана N8 от Cayin, и все пак M15 е по-лекият и по-тънък от двата плейъра. Това е впечатляващ вътрешен дизайн.<strong><br /></strong></p> <p class="text-alignjustify">Производителността на батерията, на хартия, е около 15 часа небалансирано слушане, при натоварвания до 32&Omega;, използвайки MP3 44.1k 156 BIT песни и предполагаме, че LCD екранът е изключен. Това е по-добре от DX220 и N8 и малко по-напред от N6ii с 1-2 часа. Като се има предвид размерът на батерията, бихме казали, че имплементацията на двойния DAC, тежката топология на чипсетите и усилвателя са доста интензивни.</p> <p class="text-alignjustify">M15 се зарежда бързо, но все още говорим за около 3 часа до пълно зареждане. Това не е бавно, това е просто огромна батерия за зареждане.</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Android&nbsp;</strong></span><img class="alignright" src="https://headfonics.com/wp-content/uploads/2020/02/apk-pure.jpg" /><img class="alignright" src="https://headfonics.com/wp-content/uploads/2020/02/M15-fiio-player.jpg" /></p> <p class="text-alignjustify">Не трябва да се изненадваме, но всъщност сме. FiiO все още използват Android 7 без Google Play и Play услугите за M15. Наистина ни се иска да се насочат към Android 8 и по-нататък, тъй като в крайна сметка това е водещ дигитално-аналогов плейър и трябва да издържа теста на времето.</p> <p class="text-alignjustify">Когато iBasso за първи път направиха това с DX200 преди няколко години, изпаднахме в паника, защото нямахме никаква представа за APK Pure and Cool APK. Сега, след като вече знаем, не сме толкова притеснени, но все още има проблем, при който някои приложения наистина се нуждаят от Google Play, за да работят - като HifiCast, който често може да се използва за DLNA (Digital Living Network Alliance).</p> <p class="text-alignjustify">Така че, операционната система има своите ограничения, но все още можете да получите достъп до повечето DLNA и стрийминг приложения чрез APK Pure и&nbsp;собствения магазин за приложения на FiiO. Приложението на FiiO за музика също идва със своите плюсове&nbsp; минуси, и бих го оценил близо до HiBy Music по отношение на лекота на използване, но все още липсва това убийствено DSP приложение като MSEB.</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Операционна система </strong></span><img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/m11-pro-performance-antutu.gif" alt="" /><img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/m15-antutu.jpg" alt="" /></p> <p class="text-alignjustify">Изпълнението на операционната система обаче е съвсем различна история. <br />Направихме някои първоначални Antutu тестове, направо от кутията -&nbsp; и о, леле, този дигитално-аналогов плейър си е бърз. Ако скачате от M11 или M11 Pro, това не е шок, тъй като получавате точно същото преживяване.</p> <p class="text-alignjustify">FiiO също така е позволил доста голям обхват на процесора на M15 от 449Mhz до 1976Mhz. Много повече от DX220 или N6ii. Ако досега сте си играли с DX220 и N6ii, това е съвсем нов свят на скорост. Lotoo PAW 6000 е субективно по-бърз, но тогава не е Android и е много по-ограничен в амбицията си за операционна система.</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Първоначални звукови впечатления</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><em>(Първоначалните импресии бяха направени с помощта на Khan на Noble Audio с Effect Audio Code 51, Solaris/Solstice на Campfire Audio)</em></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Шум</strong></span><img class="alignright" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/dscf2753-1.jpg" alt="" width="516" height="430" /></p> <p class="text-alignjustify">На първо място - шум. FiiO направи голяма работа от двете си настройки на нивото на мощност специално за чувствителни и взискателни настройвания. Просто се чудим, дали това не е старата Turbo опция, ребрандирана. Все още е логично и по-разумно обяснение.</p> <p class="text-alignjustify">Както и да е, това, което трябва да знаете е, че извън кутията M15 е тих, по-тих от M11, но не толкова тих, колкото Lotoo PAW Gold Touch или 6000. Използвайки Solstice, което е персонализирана Andromeda, наистина почутвахме по-ниски нива на шум.</p> <p class="text-alignjustify">Със Solaris съскането беше лесно откриваемо при ниска сила на звука, дори и при използване на небалансиран изход. Така че, не е съвсем изчистен, но определено устройството&nbsp;е по-тихото от M11. Преминавайки към Noble Audio Khan, фонът вече беше изцяло изчистен.<br /><br /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Настройване</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">От първоначалните ни впечатления, FiiO не са се отклонили много от цялостната настройка на M11. Те обаче са го усъвършенствали неизмеримо и някои от малките неща, които, може би, ни дразнеха при M11, са разгледани прекрасно при M15.</p> <p class="text-alignjustify">Първият е общият тон, който получавахме с Khan, а със Solstice е по-приятно и усъвършенствано, с приятен скок в резолюцията и динамичния диапазон. Определено се вглеждаме много повече в микро-детайлите при презентацията на M15, така че пространствените звуци и фините удари на бас китарата са много по-осеземи от при M11.</p> <p class="text-alignjustify">M11 също е с по-остър нюанс на високите тонове, по-силни и странни хармонии и горен среден диапазон, който би могъл неудобно да доминира. M15 е много по-равен и плътен през средите.</p> <p class="text-alignjustify">Вокалите са също толкова издадени в M15, но са малко по-естествено звучащи и също така доставят малко повече плътност. Требъла на M15 не звучи толкова крехко, така че ударните инструменти звучат по-точно при M15.</p> <p class="text-alignjustify">В момента това е главното при M15. Той е по-естествено звучащ DAP (дигитално-аналогов плейър) от M11 с по-рафинирани високи, по-равен и плътен инструментален тембър, и много по-добър динамичен диапазон.</p> <p><img class="aligncenter" src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/m15_1440x640.jpg" alt="" /></p> <p class="text-alignjustify">Много може да се говори по отношение на новия флагмански DAP, M15 на FiiO. Списъкът с функции е невероятно дълъг и интригуващ.&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">Качеството на звука обаче е категоричен скок от M11, но все пак е това, което бихме класифицирали като своеобразен FiiO звук. Това, плюс все още най-бързата Android DAP OS на пазара до днес (заедно с M11).</p> <p><br />Източник: <a href="https://headfonics.com/2020/02/fiio-m15-first-contact/">www.headfonics.com</a></p> <p>&nbsp;<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="https://www.facebook.com/plugins/share_button.php?href=https%3A%2F%2Fkirov-high-end.bg%2Farticle%2Ffiio-m15-revyu&amp;layout=button_count&amp;size=large&amp;width=88&amp;height=28&amp;appId" width="88" height="28" frameborder="0" scrolling="no"></iframe></p> <p>&nbsp;</p>

2021-01-22T00:09:55+02:00
555

2021-01-22T00:09:44+02:00
555

2021-01-22T00:09:32+02:00
555

2021-01-22T00:09:05+02:00
555

2021-01-22T00:08:50+02:00
555

2021-01-22T00:08:29+02:00
555

2021-01-22T00:08:00+02:00
555

2021-01-22T00:07:46+02:00
555

2021-01-22T00:07:28+02:00
555

2021-01-22T00:06:54+02:00
555

2021-01-22T00:06:41+02:00
555

2021-01-22T00:06:26+02:00
555

2021-01-22T00:06:15+02:00
555

2021-01-22T00:06:03+02:00
555

2021-01-22T00:05:50+02:00
555

2021-01-22T00:05:37+02:00
555

2021-01-22T00:05:20+02:00
555

2021-01-22T00:05:07+02:00
555

2021-01-22T00:04:54+02:00
555

2021-01-22T00:04:38+02:00
555

2021-01-22T00:04:38+02:00
555

2021-01-22T00:04:23+02:00
555

2021-01-22T00:04:08+02:00
555

2021-01-22T00:03:54+02:00
555'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||'

2021-01-22T00:03:39+02:00
555*DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(99)||CHR(99)||CHR(99),15)

2021-01-22T00:03:26+02:00
bAbYv2P9')) OR 532=(SELECT 532 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:03:13+02:00
rXICoCzU') OR 400=(SELECT 400 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:03:00+02:00
R8sjnOI4' OR 574=(SELECT 574 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:02:47+02:00
-1)) OR 589=(SELECT 589 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:02:32+02:00
-5) OR 475=(SELECT 475 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:02:19+02:00
-5 OR 685=(SELECT 685 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:02:04+02:00
TEtYqEmM'; waitfor delay '0:0:15' --

2021-01-22T00:01:48+02:00
1 waitfor delay '0:0:15' --

2021-01-22T00:01:12+02:00
555

2021-01-22T00:01:12+02:00
555

2021-01-22T00:01:07+02:00
(select(0)from(select(sleep(15)))v)/*'+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+'"+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+"*/

2021-01-22T00:00:52+02:00
0"XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR"Z

2021-01-22T00:00:37+02:00
0'XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR'Z

2021-01-22T00:00:07+02:00
-1 OR 2+427-427-1=0+0+0+1 --

2021-01-22T00:00:06+02:00
wTDUbMN7

2021-01-21T23:59:52+02:00
555

2021-01-21T23:59:40+02:00
555

2021-01-21T23:59:26+02:00
555
Сравнение на продукти