Свържете се с нас
0882 666660 

HIFIMAN TWS600 - РЕВЮ

20.03.2020 11:10:13

HIFIMAN TWS600 - РЕВЮ

Днес разглеждаме безжичните слушалки на Hifiman - Hifiman TWS600.

Както вероятно сте забелязали, непрекъснато нарастващата тенденция на безжичните продукти успешно се отразява на нашите аудиофилски среди. С течение на дните все повече и повече марки се адаптират към промяната и провеждат проучвания и разработки към по-добър безжичен звук. Не отричаме, че това ни прави доста развълнувани за бъдещето. Никола Тесла вероятно би се присъединил по този въпрос.

Относно Hifiman

Просто невъзможно е да не сте чували за Hifiman. Те са тази голяма, предприемчива аудио компания. Базирана в Китай, снована е през 2007 г. и ръководена от д-р Фанг Биан. Използвал съм много от чудесата на компанията като HM801, HM901, HE-560 ... Това бяха легендарни устройства със златни стандарти по вереме на съответните им периоди. Спомням си качественото време, което прекарах с 901S - ох, велики аудио богове, беше невероятно изживяване, казвам ви. Hifiman все още продължава да поставя нови "летви" и рекорди както в дигиталните, така и в приложните области. Hifiman е иновативна компания и сега те се занимават с безжичния бизнес. Без повече бавене, бих искал да ви представя първия True Wireless IEM на Hifiman - TWS600.

Hifiman TWS600

TWS600 стартира на цена по-ниска, отколкото всички очаквахме, и се продава само за $199 долара, директно от Hifiman. В момента TWS600 дори е с отстъпка и се продава само за… 199 лв. с ДДС. Взимайте ги, докато са още горещи, хора. Можете да го направите тук: www.kirov-hifg-end.bg

Опаковка и аксесоари

Опаковката TWS600 е доста подредена. Hifiman предоставя осем чифта силиконови тапички, за да паснат на всеки вид ухо. Кутията е доста информативна и излага всички функции на TWS600. Плъзнете капака нагоре и ще откриете елегантно-изглеждащият зареждащ кейс на слушалките. На този етап, освен полезните съвети, има гаранционна карта и елегантен USB-C кабел, заедно с ръководството за употреба.

Изграждане и дизайн

Hifiman има отличителен дизайн. Бих го описал като ретро с нотки на съвременност. Наистина харесвам този тип дизайн, защото когато е направен правилно, устройството изглежда уникално. Това обаче не е пътят, който Hifiman избра за самите слушалки. Мисля, че кейсът изглежда страхотно, обичам дребните детайли като защитната подложка откъм лицевата част или факта, че има гумирана платформа на гърба на кейса, където осъществява контакт с пода. Едно нещо, което не ми харесва в случая е, че магнитите, които държат слушалките, не са много силни, така че внимавайте. Ако попитате за моето мнение за самите слушалки, бих казал, че те са малко повече геймър-стил за моя вкус. Светодиодите вътре не осветяват лицевата част равномерно, можете ясно да видите ставите на пластмасата и те със сигурност не се усещат луксозно в ръката. В това отношение бих очаквал нещо по-лъскаво от Hifiman, но пък от другата страна е и цената, за която се продават. Не можем да очакваме всичко и за 199лв. с ДДС.

Характеристики и стабилност

Превъзходен. Може би това е най-добрата изцяло безжична слушалка, която някога съм държал в ръката си, по отношение на стабилността на връзката. Чувствам се дяволски добре да оставя телефона си в шкафчето, да включа на режим "shuffle" и да тренирам без телефона си. Не съм изпитал някакви прекъсваня на звука по време на тестване на тези малки сладури. Слушалките са сертифицирани по IP4X, което означава, че са устойчиви на пот и мръсотия. Ако обичате да слушате Чайковски по време на мъртви тяги, TWS600 могат да бъдат вашият най-добър приятел. Животът на батерията е страхотен и зареждащият кейс ви дава около седмица използване. Качеството на микрофона и разговорите е над средното на места, където има ограничен шум около вас. С увеличаването на интензивността на бъбренето, качеството на микрофона потъва, но не бих се притеснявал за това, тъй като в момента това е почти с всеки TWS (true-wireless) на пазара. Слушалките имат физически бутони в центъра на лицевата си част.

Изисква се леко натискане, но бъдете внимателни, тъй като дори малко по-силно натискане може да причини загуба на перфектното уплътнение. Не съм почитател на сензорните бутони, така че смятам, че това е най-доброто решение, дори и да не е перфектно. Ако погледнете от светлата страна на нещата, няма случайно да пропуснете своя 12 минутен трак и напълно да загубите докъде сте били. Имах истински проблеми при използването на Kinera YH623 само заради това. Усилването/Нивата на звука на TWS600 са доста добри. Бих искал да насоча вниманието ви към нещо, което ми се стори доста странно, тази слушалка стриймва само в режими SBC/AAC. Това са най-основните нива на стриймване, които човек може да постигне, бих искал да видя LDAC, aptX HD, HWLDC от известна компания като HIFIMAN. Целта им беше да създадат TWS аудиофил, това е сигурно, но не можах да разбера защо избраха такива ограничени кодеци.

Звук

Според мен Hifiman искаше тази слушалка да се различава лесно от други изцяло безжични слушалки. Много от слушалките се отличават с топли нотки, може би дори прекалено топли, дотолкова, че басът кърви в средите, което води до "кален" звук в целия си спектър. Хифиман създаде нещо противно на тази практика. TWS600 се отличава с яснота и детайлно фокусиран неутрален подпис, като средите са звездата на шоуто.

Писна ми да виждам V-образни TWS слушалки, така че това е добра промяна на пейзажа.


Качество на звука

Високочестотният участък на TWS600 е ясен и детайлен. Подобно на останалата част от спектъра, требълът на TWS600 следва основната идея на аудиофилския TWS. Тя е ясна, разширена, не-изтощителен. Средните са малко артикуларни напред, открити, детайлни. Горните среди може да са малко прекалено ярки за някои, тъй като има пик около 2k, така че бих се предпазил от това, ако сте прекалео чувствителни. По-ниските честоти обаче не са много. Особено поддиапазонът е доста сух и разточен. Тоналният баланс обаче удря поради това, липсва му тежест и основна хармоника. Не усещате това, докато слушате Нора Джоунс, но това може лесно да се забележи с музика от, например, Том Уейтс. Освен това, инструменти като туби, саксофони и дори пиано са повлиани от басите и донякъде им липсва цялостно тяло. Средният бас не е много изявен, но не е и толкова срамежлив, колкото поддиапазонът, така че това е добре. Представянето в средните и високите тонове дава добър тласък на цялостната резолюция. Ако погледнем звуковата сценична подредба, тя ни посреща с широко и сравнително дълбоко представяне, което я прави доста уникална сред другите TWS слушалки.

Звуковата сцена е отворена и ефирна. Разделянето на инструментите също е много добро, много е лесно да изберете позициите. Когато обаче добавите малко пренаселеност към уравнението, нещата малко се променят. Такъв е случаят с почти всички соло динамични драйвери, но исках да спомена за всеки случай. Бързите пасажи и увеличеният брой инструменти причиняват задръствания и това води до промени в начина на възприемане на звуковата сцена. Разбира се, лошо записани или шумни песни на ветерани от войната правят ситуацията още по-сложна, така че се придържам към аудиофилски записи. Не наблягайте на „но тази слушалка поддържа само до 250kbps!“ Това вече знам. Моята аудиофилна природа иска да повярва, че качеството на записа е повече от просто числа. Просто има твърде много променливи вличини, когато става дума за овладяване. По-добре играйте безопасно. Нека да поговорим за изобразяване и скорост. За начало не е трудно да видите, че изобразяването е пряко свързано със звуковата сцена, следователно тук това е добре. Поради причината, че TWS600 има подвижен подрегион и като цяло лека басова презентация, не усещате каквато и да било динамична мудност на драйвера. Искам да добавя, че фонът не е напълно тъмен, можете да чуете някакво слабо съскане на заден план. Това, в някой случаи, може да доведе до неприятно изживяване, особено при изпълнители като Lotte Kestner.

Източник: www.headfonia.com

 

 

Коментари

21.01.2021 555
21.01.2021 555
21.01.2021 555
21.01.2021 555
21.01.2021 555
21.01.2021 555

Остави коментар

Рецензии

Рецензии

HIFIMAN TWS600 - РЕВЮ

HIFIMAN TWS600 - РЕВЮ

Днес разглеждаме безжичните слушалки на Hifiman - Hifiman TWS600.Както вероятно сте забелязали, непрекъснато нарастващата тенденция на безжичните продукти Днес разглеждаме безжичните слушалки на Hifiman - Hifiman TWS600.Както вероятно сте забелязали, непрекъснато нарастващата тенденция на безжичните продукти 2020-03-20T11:11:36+02:00 HIFIMAN TWS600 - РЕВЮ

<p><strong><em>Днес разглеждаме безжичните слушалки на Hifiman - Hifiman TWS600.</em></strong></p> <p class="text-alignjustify">Както вероятно сте забелязали, непрекъснато нарастващата тенденция на безжичните продукти успешно се отразява на нашите аудиофилски среди. С течение на дните все повече и повече марки се адаптират към промяната и провеждат проучвания и разработки към по-добър безжичен звук. Не отричаме, че това ни прави доста развълнувани за бъдещето. Никола Тесла вероятно би се присъединил по този въпрос.</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Относно Hifiman</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">Просто невъзможно е да не сте чували за Hifiman. Те са тази голяма, предприемчива аудио компания. Базирана в Китай, снована е през 2007 г. и ръководена от д-р Фанг Биан. Използвал съм много от чудесата на компанията като HM801, HM901, HE-560 ... Това бяха легендарни устройства със златни стандарти по вереме на съответните им периоди. Спомням си качественото време, което прекарах с 901S - ох, велики аудио богове, беше невероятно изживяване, казвам ви. Hifiman все още продължава да поставя нови "летви" и рекорди както в дигиталните, така и в приложните области. Hifiman е иновативна компания и сега те се занимават с безжичния бизнес. Без повече бавене, бих искал да ви представя първия True Wireless IEM на Hifiman - TWS600.</p> <p><img class="aligncenter" src="https://headfonia.com/wp-content/uploads/2020/02/Hifiman-TWS600-8-553x415.jpg" /></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Hifiman TWS600</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">TWS600 стартира на цена по-ниска, отколкото всички очаквахме, и се продава само за $199 долара, директно от Hifiman. В момента TWS600 дори е с отстъпка и се продава само за&hellip; 199 лв. с ДДС. Взимайте ги, докато са още горещи, хора. Можете да го направите тук: <a href="https://kirov-high-end.bg/product/hifiman-tws600-izcyalo-bezjichni-slushalki">www.kirov-hifg-end.bg</a></p> <p class="text-aligncenter"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/y8pVC_H9rAw" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Опаковка и аксесоари</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">Опаковката TWS600 е доста подредена. Hifiman предоставя осем чифта силиконови тапички, за да паснат на всеки вид ухо. Кутията е доста информативна и излага всички функции на TWS600. Плъзнете капака нагоре и ще откриете елегантно-изглеждащият зареждащ кейс на слушалките. На този етап, освен полезните съвети, има гаранционна карта и елегантен USB-C кабел, заедно с ръководството за употреба.</p> <p><img class="aligncenter" src="https://headfonia.com/wp-content/uploads/2020/02/Hifiman-TWS600-2-553x398.jpg" /></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Изграждане и дизайн</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">Hifiman има отличителен дизайн. Бих го описал като ретро с нотки на съвременност. Наистина харесвам този тип дизайн, защото когато е направен правилно, устройството изглежда уникално. Това обаче не е пътят, който Hifiman избра за самите слушалки. Мисля, че кейсът изглежда страхотно, обичам дребните детайли като защитната подложка откъм лицевата част или факта, че има гумирана платформа на гърба на кейса, където осъществява контакт с пода. Едно нещо, което не ми харесва в случая е, че магнитите, които държат слушалките, не са много силни, така че внимавайте. Ако попитате за моето мнение за самите слушалки, бих казал, че те са малко повече геймър-стил за моя вкус. Светодиодите вътре не осветяват лицевата част равномерно, можете ясно да видите ставите на пластмасата и те със сигурност не се усещат луксозно в ръката. В това отношение бих очаквал нещо по-лъскаво от Hifiman, но пък от другата страна е и цената, за която се продават. Не можем да очакваме всичко и за 199лв. с ДДС.</p> <p><img class="aligncenter" src="https://headfonia.com/wp-content/uploads/2020/02/Hifiman-TWS600-5-553x385.jpg" /></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Характеристики и стабилност</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">Превъзходен. Може би това е най-добрата изцяло безжична слушалка, която някога съм държал в ръката си, по отношение на стабилността на връзката. Чувствам се дяволски добре да оставя телефона си в шкафчето, да включа на режим "shuffle" и да тренирам без телефона си. Не съм изпитал някакви прекъсваня на звука по време на тестване на тези малки сладури. Слушалките са сертифицирани по IP4X, което означава, че са устойчиви на пот и мръсотия. Ако обичате да слушате Чайковски по време на мъртви тяги, TWS600 могат да бъдат вашият най-добър приятел. Животът на батерията е страхотен и зареждащият кейс ви дава около седмица използване. Качеството на микрофона и разговорите е над средното на места, където има ограничен шум около вас. С увеличаването на интензивността на бъбренето, качеството на микрофона потъва, но не бих се притеснявал за това, тъй като в момента това е почти с всеки TWS (true-wireless) на пазара. Слушалките имат физически бутони в центъра на лицевата си част.</p> <p><img class="aligncenter" src="https://headfonia.com/wp-content/uploads/2020/02/Hifiman-TWS600-3-553x409.jpg" /></p> <p class="text-alignjustify">Изисква се леко натискане, но бъдете внимателни, тъй като дори малко по-силно натискане може да причини загуба на перфектното уплътнение. Не съм почитател на сензорните бутони, така че смятам, че това е най-доброто решение, дори и да не е перфектно. Ако погледнете от светлата страна на нещата, няма случайно да пропуснете своя 12 минутен трак и напълно да загубите докъде сте били. Имах истински проблеми при използването на Kinera YH623 само заради това. Усилването/Нивата на звука на TWS600 са доста добри. Бих искал да насоча вниманието ви към нещо, което ми се стори доста странно, тази слушалка стриймва само в режими SBC/AAC. Това са най-основните нива на стриймване, които човек може да постигне, бих искал да видя LDAC, aptX HD, HWLDC от известна компания като HIFIMAN. Целта им беше да създадат TWS аудиофил, това е сигурно, но не можах да разбера защо избраха такива ограничени кодеци.</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Звук</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">Според мен Hifiman искаше тази слушалка да се различава лесно от други изцяло безжични слушалки. Много от слушалките се отличават с топли нотки, може би дори прекалено топли, дотолкова, че басът кърви в средите, което води до "кален" звук в целия си спектър. Хифиман създаде нещо противно на тази практика. TWS600 се отличава с яснота и детайлно фокусиран неутрален подпис, като средите са звездата на шоуто.</p> <p class="text-alignjustify">Писна ми да виждам V-образни TWS слушалки, така че това е добра промяна на пейзажа.</p> <p><br /><span style="font-size: 12pt;"><strong>Качество на звука</strong></span></p> <p class="text-alignjustify">Високочестотният участък на TWS600 е ясен и детайлен. Подобно на останалата част от спектъра, требълът на TWS600 следва основната идея на аудиофилския TWS. Тя е ясна, разширена, не-изтощителен. Средните са малко артикуларни напред, открити, детайлни. Горните среди може да са малко прекалено ярки за някои, тъй като има пик около 2k, така че бих се предпазил от това, ако сте прекалео чувствителни. По-ниските честоти обаче не са много. Особено поддиапазонът е доста сух и разточен. Тоналният баланс обаче удря поради това, липсва му тежест и основна хармоника. Не усещате това, докато слушате Нора Джоунс, но това може лесно да се забележи с музика от, например, Том Уейтс. Освен това, инструменти като туби, саксофони и дори пиано са повлиани от басите и донякъде им липсва цялостно тяло. Средният бас не е много изявен, но не е и толкова срамежлив, колкото поддиапазонът, така че това е добре. Представянето в средните и високите тонове дава добър тласък на цялостната резолюция. Ако погледнем звуковата сценична подредба, тя ни посреща с широко и сравнително дълбоко представяне, което я прави доста уникална сред другите TWS слушалки.</p> <p><img class="aligncenter" src="https://headfonia.com/wp-content/uploads/2020/02/Hifiman-TWS600-4-553x394.jpg" /></p> <p class="text-alignjustify">Звуковата сцена е отворена и ефирна. Разделянето на инструментите също е много добро, много е лесно да изберете позициите. Когато обаче добавите малко пренаселеност към уравнението, нещата малко се променят. Такъв е случаят с почти всички соло динамични драйвери, но исках да спомена за всеки случай. Бързите пасажи и увеличеният брой инструменти причиняват задръствания и това води до промени в начина на възприемане на звуковата сцена. Разбира се, лошо записани или шумни песни на ветерани от войната правят ситуацията още по-сложна, така че се придържам към аудиофилски записи. Не наблягайте на &bdquo;но тази слушалка поддържа само до 250kbps!&ldquo; Това вече знам. Моята аудиофилна природа иска да повярва, че качеството на записа е повече от просто числа. Просто има твърде много променливи вличини, когато става дума за овладяване. По-добре играйте безопасно. Нека да поговорим за изобразяване и скорост. За начало не е трудно да видите, че изобразяването е пряко свързано със звуковата сцена, следователно тук това е добре. Поради причината, че TWS600 има подвижен подрегион и като цяло лека басова презентация, не усещате каквато и да било динамична мудност на драйвера. Искам да добавя, че фонът не е напълно тъмен, можете да чуете някакво слабо съскане на заден план. Това, в някой случаи, може да доведе до неприятно изживяване, особено при изпълнители като Lotte Kestner.</p> <p><img class="aligncenter" src="https://headfonia.com/wp-content/uploads/2020/02/Hifiman-TWS600-7.jpg" /></p> <p><span style="font-size: 10pt;">Източник:&nbsp;<a href="https://www.headfonia.com/hifiman-tws600-review/2/">www.headfonia.com</a></span></p> <p><iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="https://www.facebook.com/plugins/share_button.php?href=https%3A%2F%2Fkirov-high-end.bg%2Farticle%2Fhifiman-tws600-revyu&amp;layout=button_count&amp;size=large&amp;width=88&amp;height=28&amp;appId" width="88" height="28" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

2021-01-21T23:51:41+02:00
555

2021-01-21T23:51:29+02:00
555

2021-01-21T23:49:26+02:00
555

2021-01-21T23:49:25+02:00
555

2021-01-21T23:49:25+02:00
555

2021-01-21T23:49:25+02:00
555
Сравнение на продукти