Свържете се с нас
0882 666660 

Седем скрити опции за вашата Sonos система.

21.01.2020 13:33:48

Седем скрити опции за вашата Sonos система.

Ако имате един или повече говорители Sonos у дома, то вие вече сте навлезли в света на висококачественото аудио, независимо дали слушате музика от вашия лаптоп или използвате услуги като Spotify, Apple Music или Deezer.

Първите стъпки със система Sonos са лесни - мобилното приложение ви води през процеса на настройка - но можете да разгледате под повърхността, за да намерите редица модерни функции и трикове, които наистина ще променят вашата домашна музикална система.


1. Обединете вашите високоговорители Sonos.

Ако имате бюджета и мястото, можете да настроите два Sonos говорителя в една и съща стая като стерео двойка. Процесът на настройка е безпроблемен и приложението Sonos ще се погрижи за цялата обработка, така че вашата музика да е правилно разделена на ляв и десен канал.

Когато вашите високоговорители вече са настроени в приложението Sonos за Android или iOS, отидете на Настройки (Settings), след това Система (System), за да ги намерите. Уверете се, че и двата високоговорителя са настроени в една и съща стая (или изберете Room, ако не са), след което изберете Create Stereo Pair. След това двата високоговорителя ще се появят като един в приложението Sonos, когато избирате къде да възпроизвеждате музиката си.

За да разделите високоговорителите и да ги управлявате отново като самостоятелни устройства, отворете мобилното приложение, след което отново изберете Настройки (Settings) и Система (System). Изберете Separate Stereo Pair, за да потвърдите избора си.


2. Събудете се с любимата си музика.

Подарете си почивка от звука на телефона или будилника, като накарате системата Sonos да ви събуди вместо това. В настолното Sonos приложение (за лаптоп или настолен компютър) изберете Аларми (Alarms) или изберете Настройки (Settings), Система (System) и Аларми (Alarms) в мобилното приложение.

Ще трябва да зададете и няколко параметъра за вашата аларма, включително времето и дните, в които да се включва, кой говорител да използва и кой плейлист да се стартира. И ако събуждането с музика не е вашето нещо, имате и опцията да използвате „Sonos Chime“.

Допълнителните настройки ще ви позволят да изберете силата на звука на алармата и колко дълго да трае аудиото, преди да спре само. И не се притеснявайте - винаги можете да активирате функцията за отлагане (Snooze) на телефона си, ако искате да си осигурите няколко допълнителни минути в леглото.


3. Пускайте музиката си навсякъде.

За да промените мястото, където се възпроизвежда музика, просто натиснете бутона за избор на стая в приложението Sonos. Няма значение дали контролирате музиката си от мобилно устройство или компютър: бутонът ще изглежда като малка стрелка под правоъгълник и ще бъде показан на видно място.

Ако си взимате почивка от работа и се премествате в кухнята, за да вечеряте, тази функция ви позволява да вземете музиката със себе си, като бързо превключвате възпроизвеждането от една стая в друга. Просто отметнете квадратчето за стаята, в която се премествате, и щракнете върху Готово (Done), за да приложите промените. Ако ще се движите из къщата през цялото време, можете също да изберете повече от един говорител (или всички наведнъж), така че музиката ви да се възпроизвежда навсякъде.

В приложенията Sonos за Windows и macOS има специален бутон на панела за избор на стая с надпис Select All - Party Mode. Тази функция ще пусне възпроизвеждането на музика към всички ваши високоговорители наведнъж само с едно докосване, така че няма да се налага да проверявате полетата за всяка стая поотделно.


4. Персонализирайте високоговорителите си, така че да пасват на стаята, в която се намират.

Платформата предлага страхотна функция, наречена Trueplay, въпреки че в момента е достъпна само през приложението Sonos за iOS. В стремежа си да ви осигури възможно най-доброто изживяване, Trueplay променя възпризвеждането на всеки високоговорител, така че да пасва най-добре на оформлението и акустичните свойства на помещението, в което се намира.

От приложението изберете Настройки (Settings), след това Система (System). След това изберете високоговорител, който искате да настроите и изберете Trueplay Tuning. Следвайте инструкциите, и използвайте вашето iOS устройство и високоговорителите си Sonos, за да измерите акустиката на помещението, в което сте. Целият процес отнема само 2-3 минути.

Sonos препоръчва да се намалят всички източници на звук по време на настройка, така че е най-добре да изключите вентилатори или климатици. Ако преместите позицията на високоговорителя в стаята или го добавите, или премахнете от стерео двойка, стартирайте отново процеса за настройка на Trueplay.


5. Управялвайте гласово вашите Sonos говорители.

Ако имате Sonos One или Sonos Beam високоговорител, ще имате вградена поддръжка за Alexa на Amazon и Google Assistant. За да настроите някоя от услугите, отидете на Настройки (Settings), Услуги (Services) и след това изберете да Добавете услуга (Add a Service) в мобилното приложение на Sonos.

Ще трябва да изберете една от двете услуги за всеки говорител, така че ако имате два или повече говорители Sonos Beam или Sonos One  у дома, можете да използвате Alexa в хола и Google Assistant в спалнята, например.

Едно от основните предимства на това е, че можете да кажете на Alexa или Google Assistant да пусне определен плейлист, албум или отделни песни, използвайки само гласа ви. Можете също така да използвате дигиталните асистенти за да задавате всички обичайни въпроси - например за утрешното време или коя година излиза „Nevermind“ на Nirvana.


6. Запазвайте своите Sonos плейлисти.

През повечето време вероятно ще използвате системата си Sonos, за да зареждате ваши персонализирани плейлисти, които вече сте направили в Spotify, Apple Music или каквато друга услуга за стрийминг използвате. Приложението Sonos обаче има свои функции за плейлист, които си струва да проучите.

На вашия компютър или мобилно устройство наредете песните, които искате да запазите като списък за изпълнение в приложението Sonos, след това щракнете върху Save Queue (в настолното приложение) или изберете Queue (от приложението за мобилно устройство). Дайте име на новия си плейлист и ще можете да го намерите отново от раздела Плейлисти (Sonos Playlists) във вашата музикална библиотека.

Това е чудесен начин да запазите определени музикални миксове, които не искате да губите. Също така е полезно, ако вашия Sonos е свързан към повече от една услуга за стрийминг на музика, тъй като можете да комбинирате песни и плейлисти от множество услуги заедно в един плейлист на Sonos.


7. Стриймвайте музика, директно от лаптопа си.

Може би предпочитате функцията за интелигентен плейлист, която получавате в приложението Music за macOS и приложението iTunes за Windows потребители.

Сега, когато високоговорителите на Sonos поддържат AirPlay 2, можете да изпращате вашите плейлисти директно от Music или iTunes към вашите Sonos говорители. Просто кликнете върху бутона AirPlay в горната лента с инструменти. Докато вашите високоговорители са свързани към вашата Wi-Fi мрежа, те ще се показват като опция за възпроизвеждане.

Лошата новина е, че ако имате малко по-стар модел Sonos, може да нямате достъп до тази функция. За момента тя е достъпна само за по-новите високоговорители Sonos, които поддръжат AirPlay 2 - това са Sonos One, Sonos One SL, Sonos Beam, Sonos Playbase и второто поколение на Sonos Play: 5 високоговорителя.

Изтеглете контолера за SONOS 
Мобилни приложения

  

 

Коментари

22.01.2021 VF8aoAUw' OR 937=(SELECT 937 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 555
22.01.2021 response.write(9709361*9961781)
22.01.2021 '+response.write(9709361*9961781)+'
22.01.2021 1 waitfor delay '0:0:15' --
22.01.2021 0"XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR"Z
22.01.2021 0'XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR'Z
22.01.2021 if(now()=sysdate(),sleep(15),0)
22.01.2021 555
22.01.2021 1'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||'
22.01.2021 1*DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(99)||CHR(99)||CHR(99),15)
22.01.2021 fj4NHp1b')) OR 475=(SELECT 475 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 KOA7zx5K') OR 476=(SELECT 476 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 B7Qc6DBs' OR 666=(SELECT 666 FROM PG_SLEEP(15))--
22.01.2021 1 waitfor delay '0:0:15' --
22.01.2021 -1); waitfor delay '0:0:15' --
22.01.2021 0"XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR"Z
22.01.2021 0'XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR'Z
22.01.2021 1
22.01.2021 1
22.01.2021 e

Остави коментар

Статии

Актуално

Седем скрити опции за вашата Sonos система.

Седем от най-добрите ни съвети за вашата Sonos система.

Ако имате един или повече говорители Sonos у дома, то вие вече сте навлезли в света на висококачественото аудио, независимо дали слушате музика от вашия ла Ако имате един или повече говорители Sonos у дома, то вие вече сте навлезли в света на висококачественото аудио, независимо дали слушате музика от вашия ла 2020-02-24T18:56:32+02:00 Седем скрити опции за вашата Sonos система.

<p class="text-alignjustify">Ако имате един или повече говорители Sonos у дома, то вие вече сте навлезли в света на висококачественото аудио, независимо дали слушате музика от вашия лаптоп или използвате услуги като Spotify, Apple Music или Deezer.</p> <p class="text-alignjustify">Първите стъпки със система Sonos са лесни - мобилното приложение ви води през процеса на настройка - но можете да разгледате под повърхността, за да намерите редица модерни функции и трикове, които наистина ще променят вашата домашна музикална система.</p> <p><br /><strong>1. Обединете вашите високоговорители Sonos.</strong></p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/7vqjaho4efak3dx4u3b7kil7uq.jpg" alt="" /></p> <p class="text-alignjustify">Ако имате бюджета и мястото, можете да настроите два Sonos говорителя в една и съща стая като стерео двойка. Процесът на настройка е безпроблемен и приложението Sonos ще се погрижи за цялата обработка, така че вашата музика да е правилно разделена на ляв и десен канал.</p> <p class="text-alignjustify">Когато вашите високоговорители вече са настроени в приложението Sonos за <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonos.acr">Android</a> или<a href="https://apps.apple.com/us/app/sonos-controller/id293523031?ls=1"> iOS</a>, отидете на<em> Настройки (Settings)</em>, след това <em>Система (System)</em>, за да ги намерите. Уверете се, че и двата високоговорителя са настроени в една и съща стая (или изберете <em>Room</em>, ако не са), след което изберете <em>Create Stereo Pair</em>. След това двата високоговорителя ще се появят като един в приложението Sonos, когато избирате къде да възпроизвеждате музиката си.</p> <p class="text-alignjustify">За да разделите високоговорителите и да ги управлявате отново като самостоятелни устройства, отворете мобилното приложение, след което отново изберете <em>Настройки (Settings) </em>и&nbsp;<em>Система (System)</em>. Изберете <em>Separate Stereo Pair</em>, за да потвърдите избора си.</p> <p><br /><strong>2. Събудете се с любимата си музика.</strong></p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/sonos-play1-bedroom-speaker.jpg" alt="" /></p> <p class="text-alignjustify">Подарете си почивка от звука на телефона или будилника, като накарате системата Sonos да ви събуди вместо това. В настолното Sonos приложение (за лаптоп или настолен компютър) изберете <em>Аларми (Alarms)</em> или изберете <em>Настройки (Settings)</em>, <em>Система (System)</em> и <em>Аларми (Alarms)</em> в мобилното приложение.</p> <p class="text-alignjustify">Ще трябва да зададете и няколко параметъра за вашата аларма, включително времето и дните, в които да се включва, кой говорител да използва и кой плейлист да се стартира. И ако събуждането с музика не е вашето нещо, имате и опцията да използвате <em>&bdquo;Sonos Chime&ldquo;.</em></p> <p class="text-alignjustify">Допълнителните настройки ще ви позволят да изберете силата на звука на алармата и колко дълго да трае аудиото, преди да спре само. И не се притеснявайте - винаги можете да активирате функцията за отлагане (Snooze) на телефона си, ако искате да си осигурите няколко допълнителни минути в леглото.</p> <p><br /><strong>3. Пускайте музиката си навсякъде.</strong></p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/y7ojnx25orf5tomzusuolru5rm.jpg" alt="" /></p> <p class="text-alignjustify">За да промените мястото, където се възпроизвежда музика, просто натиснете бутона за избор на стая в приложението Sonos. Няма значение дали контролирате музиката си от мобилно устройство или компютър: бутонът ще изглежда като малка стрелка под правоъгълник и ще бъде показан на видно място.</p> <p class="text-alignjustify">Ако си взимате почивка от работа и се премествате в кухнята, за да вечеряте, тази функция ви позволява да вземете музиката със себе си, като бързо превключвате възпроизвеждането от една стая в друга. Просто отметнете квадратчето за стаята, в която се премествате, и щракнете върху <em>Готово (Done),</em> за да приложите промените. Ако ще се движите из къщата през цялото време, можете също да изберете повече от един говорител (или всички наведнъж), така че музиката ви да се възпроизвежда навсякъде.</p> <p class="text-alignjustify">В приложенията Sonos за Windows и macOS има специален бутон на панела за избор на стая с надпис<em> Select All - Party Mode</em>. Тази функция ще пусне възпроизвеждането на музика към всички ваши високоговорители наведнъж само с едно докосване, така че няма да се налага да проверявате полетата за всяка стая поотделно.</p> <p><br /><strong>4. Персонализирайте високоговорителите си, така че да пасват на стаята, в която се намират.</strong></p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/135400-speakers-feature-how-to-tune-your-existing-sonos-speaker-playbar-playbase-or-beam-with-trueplay-to-make-it-sound-better-image2-jczaq6amkb.jpg" alt="" /></p> <p class="text-alignjustify">Платформата предлага страхотна функция, наречена <strong>Trueplay</strong>, въпреки че в момента е достъпна само през приложението Sonos за iOS. В стремежа си да ви осигури възможно най-доброто изживяване, Trueplay променя възпризвеждането на всеки високоговорител, така че да пасва най-добре на оформлението и акустичните свойства на помещението, в което се намира.</p> <p class="text-alignjustify">От приложението изберете <em>Настройки (Settings)</em>, след това <em>Система (System)</em>. След това изберете високоговорител, който искате да настроите и изберете <em>Trueplay Tuning</em>. Следвайте инструкциите, и използвайте вашето iOS устройство и високоговорителите си Sonos, за да измерите акустиката на помещението, в което сте. Целият процес отнема само 2-3 минути.</p> <p class="text-alignjustify">Sonos препоръчва да се намалят всички източници на звук по време на настройка, така че е най-добре да изключите вентилатори или климатици. Ако преместите позицията на високоговорителя в стаята или го добавите, или премахнете от стерео двойка, стартирайте отново процеса за настройка на Trueplay.</p> <p><br /><strong>5. Управялвайте гласово вашите Sonos говорители.</strong></p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/zcyxykw2ajc7pggttihnkggvsi.jpg" alt="" /></p> <p class="text-alignjustify">Ако имате Sonos One или Sonos Beam високоговорител, ще имате вградена поддръжка за Alexa на Amazon и Google Assistant. За да настроите някоя от услугите, отидете на <em>Настройки (Settings)</em>, <em>Услуги (Services)</em> и след това изберете да Добавете услуга (<em>Add a Service</em>) в мобилното приложение на Sonos.</p> <p class="text-alignjustify">Ще трябва да изберете една от двете услуги за всеки говорител, така че ако имате два или повече говорители Sonos Beam или Sonos One&nbsp; у дома, можете да използвате Alexa в хола и Google Assistant в спалнята, например.</p> <p class="text-alignjustify">Едно от основните предимства на това е, че можете да кажете на Alexa или Google Assistant да пусне определен плейлист, албум или отделни песни, използвайки само гласа ви. Можете също така да използвате дигиталните асистенти за да задавате всички обичайни въпроси - например за утрешното време или коя година излиза &bdquo;Nevermind&ldquo; на Nirvana.</p> <p><br /><strong>6. Запазвайте своите Sonos плейлисти.</strong></p> <p><strong><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/a8765812-8293-481f-9c4f-cf36b218a35f.png" alt="" /></strong></p> <p class="text-alignjustify">През повечето време вероятно ще използвате системата си Sonos, за да зареждате ваши персонализирани плейлисти, които вече сте направили в Spotify, Apple Music или каквато друга услуга за стрийминг използвате. Приложението Sonos обаче има свои функции за плейлист, които си струва да проучите.</p> <p class="text-alignjustify">На вашия компютър или мобилно устройство наредете песните, които искате да запазите като списък за изпълнение в приложението Sonos, след това щракнете върху&nbsp;<strong>Save Queue</strong> (в настолното приложение) или изберете <strong>Queue</strong> (от приложението за мобилно устройство). Дайте име на новия си плейлист и ще можете да го намерите отново от раздела <em>Плейлисти (Sonos Playlists)</em> във вашата музикална библиотека.</p> <p class="text-alignjustify">Това е чудесен начин да запазите определени музикални миксове, които не искате да губите. Също така е полезно, ако вашия Sonos е свързан към повече от една услуга за стрийминг на музика, тъй като можете да комбинирате песни и плейлисти от множество услуги заедно в един плейлист на Sonos.<strong><br /></strong></p> <p><br /><strong>7. Стриймвайте музика, директно от лаптопа си.</strong></p> <p><strong><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/mwkqouokl5bp7d3ev4fk3mdp64.jpg" alt="" /></strong></p> <p class="text-alignjustify">Може би предпочитате функцията за интелигентен плейлист, която получавате в приложението Music за macOS и приложението iTunes за Windows потребители.</p> <p class="text-alignjustify">Сега, когато високоговорителите на Sonos поддържат <strong>AirPlay 2</strong>, можете да изпращате вашите плейлисти директно от Music или iTunes към вашите Sonos говорители. Просто кликнете върху бутона AirPlay в горната лента с инструменти. Докато вашите високоговорители са свързани към вашата Wi-Fi мрежа, те ще се показват като опция за възпроизвеждане.</p> <p class="text-alignjustify">Лошата новина е, че ако имате малко по-стар модел Sonos, може да нямате достъп до тази функция. За момента тя е достъпна само за по-новите високоговорители Sonos, които поддръжат AirPlay 2 - това са Sonos One, Sonos One SL, Sonos Beam, Sonos Playbase и второто поколение на Sonos Play: 5 високоговорителя.</p> <p><iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="https://www.facebook.com/plugins/share_button.php?href=https%3A%2F%2Fkirov-high-end.bg%2Farticle%2Fsedem-ot-nay-dobrite-ni-saveti-za-vashata-sonos-sistema&amp;layout=button&amp;size=small&amp;width=67&amp;height=20&amp;appId" width="67" height="20" frameborder="0" scrolling="no"></iframe><strong><span style="font-size: 12pt;">Изтеглете контолера за SONOS&nbsp;</span><br /></strong>Мобилни приложения</p> <p><strong><a href="http://www.sonos.com/icr_appstore"><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/jhm.png" alt="" /></a>&nbsp;&nbsp;<a href="https://market.android.com/details?id=com.sonos.acr"><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/gh.png" alt="" /></a></strong></p> <p><a href="https://www.sonos.com/redir/controller_software_pc"><strong><img src="https://cdncloudcart.com/14803/files/image/capture.png" alt="" /></strong></a></p> <p>&nbsp;</p>

2021-01-22T00:48:17+02:00
VF8aoAUw' OR 937=(SELECT 937 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:47:24+02:00
555

2021-01-22T00:47:24+02:00
response.write(9709361*9961781)

2021-01-22T00:47:24+02:00
'+response.write(9709361*9961781)+'

2021-01-22T00:47:22+02:00
1 waitfor delay '0:0:15' --

2021-01-22T00:46:38+02:00
0"XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR"Z

2021-01-22T00:46:25+02:00
0'XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR'Z

2021-01-22T00:46:15+02:00
if(now()=sysdate(),sleep(15),0)

2021-01-22T00:45:48+02:00
555

2021-01-22T00:11:26+02:00
1'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||'

2021-01-22T00:11:15+02:00
1*DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(99)||CHR(99)||CHR(99),15)

2021-01-22T00:11:03+02:00
fj4NHp1b')) OR 475=(SELECT 475 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:10:53+02:00
KOA7zx5K') OR 476=(SELECT 476 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:10:42+02:00
B7Qc6DBs' OR 666=(SELECT 666 FROM PG_SLEEP(15))--

2021-01-22T00:09:50+02:00
1 waitfor delay '0:0:15' --

2021-01-22T00:09:39+02:00
-1); waitfor delay '0:0:15' --

2021-01-22T00:09:01+02:00
0"XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR"Z

2021-01-22T00:08:46+02:00
0'XOR(if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR'Z

2021-01-22T00:07:57+02:00
1

2021-01-22T00:07:41+02:00
1

2021-01-22T00:01:37+02:00
e
Сравнение на продукти